A Jobbikban hangosat derültek a Fidesz közleményén

A Jobbikon belül „hangos derültséget” váltott ki, hogy a Fidesz közleménye a korrupcióellenes világnap alkalmából. A kormánypárt azt írta: a polgári kormány célja a közpénzekkel való felelős gazdálkodás, és elkötelezettek a korrupció elleni harcban. Természetesen az sem maradt ki a fideszes propaganda-közleményből, hogy „mára magunk mögött hagytuk a 2002 és 2010 közötti időszakot, amikor Európa legkorruptabb kormányzása működött”. A Jobbik szerint a Fidesz csak az elmúlt héten három esetben „volt érintett korrupciógyanús esetekben”.

„Még most sem tudjuk, hogyan nyert és mire költött el Gál Péter fideszes államtitkárt frissen alakult, 100 ezer forintos forgalmú cége 3 millió forint közpénzt. A Kecskemét Sport Egyesület Kft. gazdálkodása okán vádolták meg a helyi Fidesz volt elnökét, frakcióvezetőjét különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt, ugyanis számlagyárat üzemeltetett. A Fidesz és az MSZP korrupciókoalíciójának bizonyítéka, hogy a botrányban egy szegedi MSZP-s képviselő rokonai is érintettek.

Hírdetés

Az is kérdés, hogy a fideszes országgyűlési képviselő Tiba Istvánnál landolt több mint négy és fél millió forint korrupciós pénz vajon egy az MSZP-nél már megismerthez hasonló fekete pártkasszába, netán egy Simon Gáboréhoz hasonló titkos külföldi bankszámlára, esetleg egy egzotikus hely luxusbárjának pénztárába került-e.”

A Jobbik közleményében azt ígérte, hogy kormányra kerülve korrupcióellenes hivatalt fog felállítani, a politikusok számára négyévente kötelezővé teszi a vagyonosodási vizsgálatot, eltörli a mentelmi jog idejétmúlt és indokolatlan privilégiumát, a politikusok által elkövetett gazdasági bűncselekmények esetében pedig megszünteti az elévülést és az elkövetőket dupla büntetési tétellel fogja sújtani.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »