„Megmutatom nekik a sötét oldalt”

Kylo Ren és BB–8 a két legfőbb szereplője Az ébredő Erő legutóbbi két tévéreklámjának.

Egy nap alatt két tévéreklám is megjelent a december 18-án a mozikba érkező hetedik Csillagok háborúja-részhez. Az első, rövidebb kisfilmből kiderül, hogy nemcsak a „jó” szereplők, azaz Finn és Rey, hanem Kylo Ren is élete legnagyobb kihívásával néz szembe. A jelenlegi információink szerint sith szereplő eltökélten kijelenti: megmutatja nekik (nyilván Finn-nek, Reynek, Poe Dameronnak, Han Solónak és a többieknek) a sötét oldalt.

Hírdetés

A második, egyébként hosszabb szpot első felében BB–8 csipog hosszasan, majd Kylo Ren is beszél. Feltűnnek azok a képsorok is, amelyeken Finn örül, hogy leszedett egy TIE vadászt az Ezeréves Sólyomról – ez egyébként a negyedik epizódban Luke Skywalkerrel is megtörtént.

„Az előzetesekben látott elemek – például az, hogy Darth Vader örökségéről beszélnek, vagy az explicit náci analógia, amikor a rohamosztagosok felvonulnak hatalmi jelképek előtt – arra utalnak, hogy a politika fontos lesz az új részben is. (…) Politikai, revizionizmust megjelenítő, jót és rosszat nem fekete-fehérként, hanem szürkeként ábrázoló filmet fogunk látni”

– spekulált az új epizódot illetően az MNO-nak adott interjújában Tóth Csaba, a Republikon Intézet stratégiai igazgatója.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »