Már rendelhető az új varázsszemüveg

Kevesebb mint száz dollárért egy teljesen valóságosan viselkedő virtuális világba léphetünk. Az okostelefon-alapú virtuálisvalóság-rendszert a jövő héten kezdik postázni a megrendelőknek – írta meg a Popular Science.

A Samsung bejelentése óta élénk várakozás övezte a dél-koreai gyártó virtuálisvalóság-szemüvegét – olvasható a tudományos és technikai újdonságokkal foglalkozó ismeretterjesztő portálon. A Samsung az amerikai Oculus VR-ral közösen készítette el a kiegészítő harmadik generációs modelljét, amely elődeihez hasonlóan ad önálló és hordozható játékélményt: egy okostelefont pozicionál az arc elé úgy, hogy a beépített lencséknek köszönhetően annak kijelzője 360 fokban az egész látóterünket befedje, a felhasználó pedig feje mozgatásával navigálhat a virtuális térben. Az élmény fokozásában a szemüvegbe épített mozgásérzékelő is segít, amely jóval érzékenyebb a telefonokba szerelt szenzoroknál.

Könnyebb, jobb, coolabb

Hírdetés

Ráadásul mindez hétfő óta alig 99 dollárért (mintegy 29 ezer forintért) előrendelhető, és még november folyamán, elméletileg 20. körül meg is érkezik a fogyasztókhoz. A korábban kifejlesztett modellek már jó ideje elérhetőek voltak a világ számos országában, viszont a Gear VR első két verziója dupla ennyibe kerül. A Samsung bevallottan az új modellt szánta a szélesebb piacra: az új Gear VR a maga 380 grammjával mintegy ötödével könnyebb a korábbi modelleknél, és hatékonyabban vezeti el a hőt is. Ez azért lényeges, mert például az első Gear VR-t csak fél óráig lehetett használni, utána a készülék lelkét adó okostelefon egyszerűen túlmelegedett a terheléstől.

Nem olcsó mulatság

Ugyanakkor a készülék kizárólag Samsung telefonokkal működik, azok közül is csak a legerősebb modellekkel: a Galaxy Note 5, Galaxy S6 edge+, S6, illetve az S6 edge készülékekkel. Ezek pedig igen borsos áron kaphatók, Magyarországon kártyafüggetlenül 130 és 200 ezer forint között juthatunk hozzájuk. Emellett a Gear VR-hoz még bemutatkozó játék sem érkezik a csomagban, mivel ezek kiadása csak a héten várható. Köztük az iPaden már sikerrel futó puzzle-játék fejlesztői által készített, Land’s End nevű kirakós, amelynek darabjait fejünk mozgatásával rakhatjuk össze, épp úgy, ahogy egy egérrel tennénk, illetve a sci-fi környezetben játszódó Gunjack. Emellett a készülék, elődeihez hasonlóan, lejátssza az erre alkalmassá tett videókat is, amelyeket a Samsung prémium szolgáltatásával, a Milk VR-ral érhet el a fogyasztó.

A készüléket jelenleg az Amazonon, a Best Buy-on és a Samsung saját honlapján lehet előrendelni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »