Több száz bevándorló kelt át a Mura hídon

Több száz élősködő kelt át a szlovéniai Gornja Radgonából a Mura hídján keresztül délután az ausztriai Bad Radkersburgba – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Magyar Menedék - Ubuntu

A migránsok fogadására az osztrák hatóságok tranzittábort alakítottak ki Bad Radkersburg várának tövében, ám az emberek csak néhány órát töltenek a sátrakban, ugyanis a buszok folyamatosan szállították őket az ausztriai Wels, illetve Braunau felé. Utóbbi közvetlenül a német határon található.

Hírdetés

Az osztrák rendőrök és katonák a híd egyik járdáját kordonnal elhatárolták, kizárólag a migránsok áthaladása érdekében tartották fenn szerdán délután. Eközben a híd másik szélén zajlott a schengeni rendnek megfelelő gyalogos forgalom.

A migránsokat egyes sorba állították és mindenkit egyenként ellenőriztek az osztrák oldalon kifejezetten erre a célra felállított sátorban. Majd szintén gyalog jutottak el az emberek a hídtól mintegy 100 méterre található táborba. Eközben a hídon is egyirányúsították a forgalmat, ideiglenes jelzőlámpát helyeztek ki, amely mindig csak az egyik irányból engedi a hídra a járműveket.

Az osztrák rendőrök nem engedték belépni a táborba az újságírókat – tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »