Zavargások a ciprusi brit támaszpontra érkezett élősködők körében

Zavargások voltak kedden Nagy-Britannia ciprusi légitámaszpontján, ahol október végén 114 szíriai menekült – köztük 28 gyermek – ért partot – közölte Londonban a brit védelmi minisztérium. A BBC kedd este mobiltelefonnal készített felvételeket is bemutatott az incidensről; a képsorokon égő sátrak látszanak, és az, hogy egy menekült felmászik a támaszpont kerítésére, azt kiabálva, hogy nem akarnak élelmiszert, csak az európai szárazföldre szeretnének továbbutazni.

Magyar Menedék - Ubuntu

Hírdetés

Egy másik képsor egy vérző fejű menekültet mutat, aki azt követeli, hogy hívjanak újságírókat a helyszínre, és azt kérdezgeti a tábori rendőrségtől, hogy miért tartják őket a támaszponton.

Látszanak gyerekek is, akik arról panaszkodnak, hogy a sátrakban fáznak, és nincs még egy pár cipőjük sem.

A brit védelmi tárca keddi közleménye szerint a brit királyi légierő (RAF) ciprusi támaszpontjára érkezett szíriai menekültek napi háromszori étkezésben részesülnek, és kommunikációs lehetőségeket is biztosítanak számukra. A tábort az ENSZ szakértői is meglátogatták, és megállapították, hogy a körülmények jobbak a máshol tapasztaltaknál – áll a minisztérium közleményében.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »