Kósa üzent Soros Györgynek

A migránsválság is téma volt napirend előtt a parlamentben.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője szerint Soros György anyagi érdekek miatt támogatja a menekültkvótát. Azt üzente az amerikai üzletembernek, hogy jobban tenné, ha máshol kereskedne ahelyett, hogy megmondja az európai embereknek Amerikából, hogy mi lenne nekik a jó.

„Ez nem a valamifajta bibliai csapás, ezek mögött hús-vér érdekek, emberek és dollármilliárdok vannak, ez az illegális bevándorlási hullám nem valami sors különös szeszélye folytán ránk mért csapás, azoknak az embereknek a műve, akik közül Soros György meg is szólalt. Sőt ő nem kevesebbet állított, mint hogy egyébként azok a válságok, amelyek ezekben az övezetekben kitörtek, alapvetően az európai országok felelősségi körébe tartoznak, és ezért Európának mintegy helyt kell állni mintegy ezeknek a válságoknak a költségeiért” – fejtette ki.

Hírdetés

A kormánypárti politikus szavaira az újonnan kinevezett miniszterelnöki kabinetfőnök reagált. Rogán Antal – Kósa Lajoshoz hasonlóan – az uniós menekültügyi kvótarendszert bírálta. A miniszter szerint a kvóta kötelező betelepítést jelent, ami öt év alatt egy szegednyi ember betelepítését jelentené Magyarországra nézve.

„A kötelező betelepítési kvótát, azt egy képlet alapján fogalmazzák meg, a kezemben tartom a Juncker-képletet, tisztelt képviselőtársaim, egyszerűnek semmiképp nem nevezném, de ennek vannak Magyarországra nézve is következményei. Az az egymillió fő, amiről Soros György beszél, kísértetiesen egybehangzik azzal az elvárással, amit a német kormány megfogalmazott arra nézve, hogy körülbelül hozzájuk hány ember fog bekerülni az év végéig. Ők, ugye, 1 millió, 1 millió 200 ezer emberről beszélnek. Ha kiindulok a Juncker-képletből, akkor ez azt jelenti, hogy Magyarországra nézve egymillió ember esetén évente 13 200, 1 millió 200 ezer ember esetén pedig több mint 15 ezer ember betelepítését jelentené” – részletezte.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »