Münchent nem a menekültek érkezése tartja lázban

Münchenbe jelenleg nem érkeznek akkora számban migránsok, mint korábban, számolt be tudósítónk. A bajor városban most Oktoberfest és Bayern-meccs van.

Migránsokat szállító különvonat délután óta nem érkezett Münchenbe – számolt be munkatársunk este 9 órakor a müncheni pályaudvar közeléből. A vasárnapig tartó Oktoberfest miatt feltehetően más német városokba irányítják a menekülteket szállító vonatokat az osztrák határtól. A rohamrendőrök is inkább a Bajnokok Ligája-mérkőzés szurkolóival foglalkoznak, nem a migránsokkal.

Hírdetés

Münchenben a menekültkrízis okozza a legkisebb felfordulást, számolt be munkatársunk 19 órakor, hozzátéve: főként az Oktoberfest valamint a Bayern München–Dinamo Zagreb BL-mérkőzés hangulatában izzik a város. Sem a központi pályaudvaron, sem pedig a befogadóállomásokon nem nagyon lehet migránsokkal találkozni. A rendőrségi készültség sem túlzottan erős. Münchenbe egyébként nemcsak Salzburgból, hanem a határ túloldaláról, Freilassingból is indítanak különvonatokat menekültekkel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »