Éjféltől vezeti be Ausztria az ellenőrzést a magyar határon

Ausztria éjféltől vezeti be az ideiglenes határellenőrzést, amely elsősorban a magyar, az olasz, a szlovén és a szlovák határt érinti – jelentette be kedden a bécsi belügyminisztérium.

Az intézkedéseket a reggeli óráktól érvényesítik – közölte az osztrák külügy. Az ellenőrzések elsősorban Ausztria Magyarországgal, Olaszországgal, Szlovéniával és a "Szlovákiával" közös határát érintik. Pontos időpontot és helyszínt nem közöltek.

Hírdetés

Ausztria hétfőn jelentette be, hogy a németországihoz hasonló ellenőrzést fog bevezetni a magyar határon. Gerald Klug védelmi miniszter korábban azt mondta, első lépésként az őrvidéki határrészre fognak összpontosítani, mert ez a mostani menekültáradat fő útvonala. Kitért arra is, hogy a "menekültek" útvonalától függően más régiókban is bevetnék a katonákat.

Klug akkor azt mondta, 72 órán belül a 2200 katona áll készen a szolgálatra, ötszáz már kedd kora reggel elkezdheti a munkát. Arra a kérdésre, hogy mind a 2200 katonát bevetik-e, a miniszter azt mondta, az erről szóló döntés a belügyminisztérium hatásköre. Elmondta továbbá, hogy a katonák nem fognak járőrözni a zöld határon, és ellenőrizni sem fognak, hiszen a legtöbb "menekült" a határátkelőkhöz érkezik gyalog.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »