Már Merkeléket is szorongatja a migránsáradat

Már Merkeléket is szorongatja a migránsáradat

Németország és Ausztria rendkívüli európai uniós csúcstalálkozó összehívását kezdeményezi jövő hétre a menekültválsággal kapcsolatban. Tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdetett a kormány Bács-Kiskun és Csongrád megyében.

– Kedd éjjeltől szigorúbb a határellenőrzés a korábban elfogadott törvénymódosítások miatt – Tompán és Röszkén hoztak létre tranzitzónákat
– Szijjártó Péter és Kovács Zoltán is arról beszélt, hogy a magyar-román határ egyes szakaszain is épül kerítés, mivel a bevándorlók és az embercsempészek fő útvonala a szerb határ menti zárás miatt megváltozhat – Németország és Ausztria rendkívüli európai uniós csúcstalálkozó összehívását kezdeményezi jövő hétre – Korábbi percről percre tudósításunkat itt olvashatja! – Információja, fényképe van? Kérjük, küldje el a [email protected]!

16:31Németország és Ausztria rendkívüli európai uniós csúcstalálkozó összehívását kezdeményezi jövő hétre a menekültválsággal kapcsolatban – jelentette be Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben. A menekültválságot csak európai összefogással lehet megoldani – emelte ki Angela Merkel az osztrák kancellárral, Werner Faymannal folytatott megbeszélése után, kettejük sajtótájékoztatóján. Németország, Ausztria és Svédország nem tudja viselni a menekültválság valamennyi terhét – tette hozzá.

Hírdetés

Vissza kell találni az „európai szellemiséghez” – mondta a német kancellár. Hangsúlyozta, hogy a humanitárius válsághelyzet miatt helyes döntés volt a Magyarországról elindult menedékkérők beengedése. A határellenőrzés ideiglenes visszaállítása azt a célt szolgálja, hogy a hatóságok ismét rendezett keretek között regisztrálhassák a menedékkérőket – mondta Angela Merkel. Wolfgang Kumm / MTI/EPA


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »