Továbbra is kaotikus a helyzet a Keleti pályaudvaron

Továbbra is kaotikus a helyzet a Keleti pályaudvaron

Ma reggel ismét menekültek százai próbálnak feljutni a Budapestről induló, nyugat felé tartó vasúti járatokra. Kollégánk a helyszínen van.

– Hétfőn rengeteg migráns próbált eljutni vonattal Németországba, miután megtudták, hogy a németek minden szír menekültet befogadnak. – Hegyeshalomnál vonakodtak beengedni a túlzsúfolt szerelvényeket Ausztriába. – Keleti szomszédunk „közúti vasfüggönyt” húzott fel az M1-es autópályán: egész nap araszolva halad a forgalom, mert az osztrák hatóságok minden járművet ellenőriztek, ami alkalmas lehet embercsempészetre.

08:26Miért nem az öböl menti, olajból meggazdagodott országokat választják úti célul a migránsok? Innen azt gondolnánk, hogy mivel kulturálisan közelebb áll hozzájuk egy iszlám vallású ország, mint bármely európai állam, vonzóbb célpontok lehetek. Hogy ez miért nincs mégsem így? Olvassa el összeállításunkat!

Hírdetés

08:21A vágányok között is feltorlódtak a menekültek a Keleti pályaudvaron, össze vannak zsúfolódva – jelentette helyszíni tudósítónk kedd reggel. A 7.10-es müncheni járattal szeretnének továbbindulni, asz azonban még nyolc óra után sem indult el. A tömegben időről időre lökdösődni és kiabálni kezdenek. A nemzetközi jegypénztártól a Baross étteremig áll a sor, amelyben nem csak szírek vannak, de többek között afrikaiak, afganisztániak és palesztinok is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »