Migráció: túlterheléses támadás

A déli határ mentén több szervezett bűnözői csoport is működhet a Vagyonvédelmi Kamara szakmai elnöke szerint.

Német Ferenc a Hír Televíziónak azt mondta: naponta egy kistelepülésnyi csoport halad át Röszkén, ami biztonsági kockázatot is jelent.

– Informatikában úgy mondanák ezt, hogy ez egy túlterheléses támadás. Olyan mennyiségű ember érkezik, amelyet már nagyon nehéz kezelni, mit kezdeni, és ez a létszám amely egy magyarországi kisebb településnek a lakosságának  felel meg naponta. Egy kistelepülés is hordoz magában kockázatokat. Egy ekkora közösség ha megérkezik nagyon nagy tömegbe, akkor olyan biztonsági kockázatokat fog jelenteni a jövőben, amelyeket ma még nem is tudunk felmérni, feltérképezni – mondta Német Ferenc.

Hírdetés

Nem csökken a menekültáradat. Az elmúlt 24 órában ismét meghaladta a kétezer főt a zöld határon érkezők száma: Csongrád megye déli részén több mint 2300 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök, közülük több mint 500 gyermek.

A röszkei gyűjtőpontnál a zsúfoltság miatt feszült a hangulat. Este egy migráns felgyújtott egy sátrat. A férfi azt akarta elérni, hogy  továbbengedjék Németországba. Az ideiglenes gyűjtőponton több száz menekült várakozott órák óta arra, hogy buszokkal továbbvigyék őket. Úgy tudjuk, hogy feltehetően a hosszas várakozás miatt több gyerek is rosszul lett, őket a mentők látták el, volt akit kórházba szállítottak.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »