Svédországban rasszista sebtapaszok miatt áll a bál – egy sötét szélsőbalos hisztérika mutatott rá a legégetőbb problémára

Svédországban rasszista sebtapaszok miatt áll a bál – egy sötét szélsőbalos hisztérika mutatott rá a legégetőbb problémára

A panaszt egy feminista, antirasszista blogger címezte egy svéd gyógyszertárláncnak, néger sebtapaszokra vágyik.

A kormányzat pénzelte Radio Sweden adott teret a beszélgetésnek, mely kirobbantotta a vitát. Az Apoteket lánc szóvívője az Every Day Racism (Mindennapi rasszizmus) blog szerzőjével, egyúttal a Baloldali Párt aktivistájával, Paula Dahlberggel vívott csörtét.

Országos vitát generáltak arról, vajon a flastromok valami sokkal vészjóslóbb dolog tüneteit képviselik-e. Dahlberg kijelentette, a bézs színű tapaszok a mindennapi "fehér norma" tünetei, ahol gaz rasszista gyártók alapértelmezetten fehérnek vélik a vásárlóikat.

Döbbenetesen életidegen megkülönböztetésről van szó, hiszen a svéd lakosságnak egyelőre csak röpke 90%-a fehér.

Hírdetés

A patikalánc szóvivője természetesen mélységesen megrettent a rasszizmus vádjától, mentegetőzött is egy kis sort vitapartnere orbitális hülyesége hallatán: "egy kicsit kínos, hogy magunktól nem is gondoltunk erre", egyúttal megígérve a néger színek készleten tartását a jövőre nézve.

Ezzel azonban még alaposan megküszködhetnek. Úgy tűnik, hogy a jól megszokott bézs színű flastromok gyártása gazdasági kérdés – sokat adnak el belőlük és profitábilisek. A The Atlantic magazin cikke idézte fel a korábbi próbálkozásokat az emberi bőrszín különböző árnyalatainak megfelelő tapaszok gyártására.

Annak ellenére, hogy politikai aktivisták körében nagyon népszerű volt, az Ebon-aid tapaszaiból az Egyesült Államokban az 1990-es években csak 20 ezer kelt az eredetileg legyártott egymilliós tételből, ezzel csődbe vitte a céget, a befektetők pedig elbukták a kezdő tőkéjüket. A termék elhíresült nyilvános bukása lelohasztotta egy időre a potenciális gyártók érdeklődését, legalábbis addig, amíg nincs kéznél több "újsvéd" megvásárolni őket, ahogy azt a Swedish Free Press megfogalmazta.

Szerencsére az idő a Dahlberg-féléknek dolgozik, legalábbis amíg a mostani bevándorlóimádó, szabadelvű rezsimek kormányozzák veszte felé az egész kontinenst.

(Kuruc.info – Breitbart nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »