Cigány szerelem, ha egyszer beindul…

Kitartottság, személyi szabadság megsértése és folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett lopás bűntette miatt emeltek vádat egy decsi férfi ellen.

Hírdetés

A 29 éves vádlott 2009 vége és 2012 októbere között párkapcsolatban élt Szekszárdon a 27 éves sértettel. A bejelentett munkahellyel nem rendelkező férfi 2010 év elején arra vette rá a nőt, hogy Dániában, Németországban, illetve Svájcban prostituáltként dolgozzon, és az így keresett jövedelme egy részét küldje haza neki. A sértett ennek megfelelően összesen közel hárommillió forintot utalt a vádlottnak, aki ebből fedezte megélhetésének, a gépkocsijának, valamint a testépítő szereinek a költségeit.

A sértett tudomására jutott 2012 tavaszán a vádlott hűtlensége, ezért el akarta hagyni, de a vádlott követelte, hogy továbbra is fizessen neki. Ennek nyomatékot adva két alkalommal összesen több mint 300 ezer forintnyi készpénzt vett el a sértettől, aki az őt ért korábbi bántalmazások miatt nem mert a férfival ellenkezni. Az egyik alkalommal a pénzéért könyörgő és a lakásból távozni szándékozó nőt a vádlott a nyakánál megragadva visszatartotta és közölte vele: ne akarja, hogy ismét megverje.

A vádlott mindezeken túlmenően a bérelt lakásukból összesen mintegy 70 ezer forint értékben vitt el műszaki cikkeket és ruhaneműket a sértettől. A bűncselekmények halmazatára figyelemmel, a 4 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekmények miatt a büntetlen előéletű vádlottal szemben az ügyészség börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását szorgalmazza. Indítványozzák továbbá, hogy a közügyektől eltiltás kiszabása mellett a sértettet ért kár megtérítését is ítélje meg a bíróság, tájékoztatta lapunkat dr. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség eseti sajtószóvivője


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »