"Gárdista kurva, magyar kurva, megdöglesz!" – Jogerősen közösség tagja elleni erőszak a valkói cigánytámadás

"Gárdista kurva, magyar kurva, megdöglesz!" – Jogerősen közösség tagja elleni erőszak a valkói cigánytámadás

A gárdisták beszámolója:

A Budapest Környéki Törvényszéken immár II. fokon folytatódott a valkói támadás tárgyalása. Mint ismeretes, 2013-ban Valkón a közbiztonság javítását célzó figyelemfelkeltő demonstrációra került sor, amely után a szervezésben részt vett gárdista bajtársnőnket helyi beilleszkedni képtelen cigányok támadták meg fényes nappal a saját otthonában késsel és fokossal felfegyverkezve. Hogy a leszurkálásból, agyonverésből csak viszonylag enyhe sérülés keletkezett, köszönhető bajtársnőnk bátor magatartásának, valamint fia önfeláldozásának, aki az édesanyja fejére irányuló fokos ütését puszta kezével hárította el, így az akár halált is okozni képes ütés „csak” az ő kézfejében tett kárt.

Az I. fokon ítélkező Gödöllői Járásbíróság 2014. február 14-én nevetségesen enyhe ítéleteket hozott, figyelmen kívül hagyva számos súlyosbító körülményt:

A 2013. szeptember 23-tól szeptember 25. napjáig őrizetben, azóta előzetes letartóztatásban lévő V. József elsőrendű és ifj. V. József harmadrendű vádlott bűnös egy rendbeli, a Btk. 339. sz. I. bekezdésébe ütköző és a II. bek. a. és b. pontja szerint minősülő garázdaság bűntettében mint társtettes, valamint egy rendbeli, a Btk. 222.sz. II. bek. a. pontjába ütköző zaklatás vétségében mint társtettes. Ezért őket a bíróság halmazati büntetésül egy év három hónap szabadságvesztésre és két év közügyektől eltiltásra ítéli.

A 2013. szeptember 23-tól szeptember 25. napjáig őrizetben, azóta előzetes letartóztatásban lévő F. Lászó ( "Hugyi" ) másodrendű vádlott bűnös, egy rendbeli garázdaság bűntettében mint bűnsegéd, a Btk. 339. sz. I. bekezdésébe ütköző és a II. bek. a. és b. pontja szerint minősülő garázdaság bűntettében mint társtettes, valamint egy rendbeli, a BTK 222.sz. II. bek. a. pontjába ütköző zaklatás vétségében mint társtettes. Ezért őt a bíróság halmazati büntetésül kilenc hónap szabadságvesztésre és egy év közügyektől eltiltásra ítéli. A bíróság mindhárom vádlott esetében – az előzetes letartóztatásban eltöltött idő beszámításával együtt – a szabadságvesztést börtönben rendeli el végrehajtani.

A vádlottak a szabadságvesztés kétharmad részének letöltése után bocsáthatók feltételes szabadságra.

A Gödöllői Járásbíróság által kiszabott ítéletet F. László másodrendű vádlott tudomásul vette, így az jogerőre emelkedett. Az elsőrendű V. József és harmadrendű ifj. V. József vádlottak felmentésüket kérve fellebbeztek, esetükben másodfokon született jogerős ítélet.

A II. fokú ítélet végre tartalmazza a közösség tagja elleni erőszakot is, mivel bajtársnőnket részben a Magyar Nemzeti Gárdához való tartozása miatt érte a támadás. Történelmet írtunk, mert kimondatott, hogy a többségi társadalom tagja is szenvedhet el nemzetisége miatt erőszakot, valamint ez talán az első eset, hogy végre gárdistára is alkalmazták a közösség tagja elleni erőszak tényállását.

Érdemes az I. fokú ítélet egy sorát is felemlegetni, amely az esetet csupán garázdaság bűntettének és zaklatás vétségének minősítette.

Külön szót érdemel a védő több tárgyaláson is elhangzott egyik aranyköpése, amelyben a fokost élet kioltására alkalmatlan eszköznek nyilvánította, hátha védencei megússzák a felfegyverkezve elkövetés súlyosbító tényállását. (Kíváncsiak lennénk, ha adott esetben ügyvéd úr koponyája kerülne közelebbi érintkezésbe egy jól meglendített fokossal, vajon változtatna-e állásfoglalásán.)

A következő II. fokú ítélet született:

A bíróság a vádlottak cselekményét társtettesként elkövetett közösség tagja elleni erőszak bűntettének minősíti.

Ifj. Vidák József III. rendű vádlott bűnösségét testi sértés vétségében is megállapítja.
Vidák József I. rendű vádlott szabadságvesztését 2 év 3 hónapra, közügyektől eltiltását 4 évre, Fazekas László II. rendű vádlott szabadságvesztését 2 év 3 hónapra, közügyektől eltiltását 4 évre, ifj. Vidák József III. rendű vádlott szabadságvesztését 2 év 8 hónapra, közügyektől eltiltását 4 évre súlyosbította.

Az ítéletek súlyosbítása jó hír, de mértéke a fentiek fényében akár enyhének is mondható, hiába kapták közel a dupláját az I. fokú ítélethez képest.

Aggodalomra továbbra is van ok, hiszen a hasonló cselekmények elkövetésére már rendelkezésre áll az utánpótlás, hiszen a vádlottak, amellett, hogy hárman összesen 14 (3+3+8) általános iskolai osztályt végeztek el, gyerekgyártásban felülmúlták ezt a számot, hiszen már 21 utóddal (8+4+9) rendelkeznek. Ráadásul míg az elvégzett osztályok száma már nem igazán fog változni, addig az utódnemzés kérdése még nem biztos, hogy lefutott dolog.

Hírdetés

"Hugyi és bandája…"- elítélték a valkói gárdista család támadóit

A valkói ítélet és ami mögötte van


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »