Halálos késelés: a gyilkosok átlépték a magyar határt

Halálos késelés: a gyilkosok átlépték a magyar határt

Halálos késeléssé fajult egy tömegverekedés két migráns csoport között a szerb–magyar határ szerb oldalán, Királyhalmon. Egy afgán férfi halt meg, két másik sérültet kórházba vittek. Egy megkéselt szíriait pedig már magyar oldalon, Ásotthalomnál fogtak el. A hétvégén egyébként minden eddiginél több, csaknem 5 ezer migránst tartóztattak fel a rendőrök országszerte.

Egy szerbiai magyar férfi talált rá az illegális bevándorló holttestére. Hallotta, ahogyan a két csoport összeverekedett, azt mondja, legalább kétszázan voltak ott, de elszaladtak. Bátyjával hívták a paklicsi rendőrséget, de úgy tudják, hogy a tettest, vagy tetteseket nem találták meg.

Hírdetés

„Az éppen a szerb–magyar határt átlépni készülő csoporton belül kitört egy zavargás, tömegverekedés, és előkerültek a kések, és ott több embert összeszurkáltak, egy az ottaniak szerint afgán nemzetiségű, de valójában ugye nem tudjuk, hiszen papírjaik általában nincsenek a migránsoknak. Tehát egy halott az biztos, hogy van, illetve amit szintén a helyszínen tudtam meg, hogy a gyilkosok át is lépték a határt, tehát Magyarország területére átjutottak, és csak az áldozatok maradtak ott” – mondta el Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere.

Az áldozatok a helyi gazdák elmondása szerint véres kézzel szaladgáltak a királyhalmi gyümölcsösben, és próbáltak segítséget kérni tőlük. Egyiküket – egy szír férfit – végül magyar oldalon a magyar rendőrök találták meg. Az Ásotthalmon élőket és az ott dolgozókat sokkolta a késelés híre, többen azt mondták, hiába a sok rendőr, félnek.

A rendőrség tájékoztatása szerint megerősített járőrszolgálatba kezdtek, hogy felkutassák a gyilkost, vagy gyilkosokat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »