Nem engednék a németek, hogy a menekülttáborok közelében tüntessenek a bevándorlást ellenzők

A német rendőrszakszervezet (DPolG) elnöke szerint tüntetési tilalmat kell elrendelni a menedékkérőket befogadó állomások körüli egy kilométeres övezetben.

Rainer Wendt egy hétfői interjúban azt mondta, hogy a szövetségi törvényhozás és a tartományok törvényhozásának székhelyéhez hasonlóan a menedékkérőket befogadó, ellátó intézmények körül is védett zónát kell kialakítani, hogy ne ronthassanak rá az intézményekre erőszakra hajló tüntetők.

Hírdetés

„Az üldöztetés elől menekülő embereknek joguk van ahhoz, hogy ne kelljen szembenézniük még azokkal is, akik kövekkel akarják megdobálni őket” – mondta a szakszervezeti vezető, aki szerint a tüntetési tilalom elrendelésével az állam jelképesen is kifejezné, hogy igyekszik mindent megtenni a menedékkérők ellen irányuló támadások elhárításáért.

A szövetségi belügyminisztérium kimutatása szerint 2013-ban 69 esetben történt támadás menedékkérőket ellátó intézmények ellen, tavaly pedig már 170 esetben, és az idén az első fél évben 200-nál is több ilyen esetet jegyeztek fel. Arra is van példa, hogy menedékkérőket ellátó intézményeknél tüntetést, a demonstráció miatt pedig ellentüntetést tartanak, majd a demonstrációkból zavargás lesz. Legutóbb a hét végén történt ilyesmi Drezda egy külső kerületében, ahol egy menedékkérőknek épített sátortábornál neonácinak nevezett tüntetők és baloldali ellentüntetők csaptak össze.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »