Büszkeség miatt nem tudnak közlekedni a magyarok

Büszkeség miatt nem tudnak közlekedni a magyarok

Jobbra tarts! – Erre figyelmeztetnek a táblák az M7-es autópálya felújított szakaszán. A Hír TV-nek nyilatkozó pszichológus szerint a magyar sofőrök büszkeségi kérdést csinálnak a belső sáv elfoglalásából.

A figyelmeztető tábla nem használ, hiába írják ki és rajzolják le nyilakkal a KRESZ egyik alapszabályát, a jobbra tartást. A Hír TV-nek nyilatkozó egyetemi oktató addig nem építene új autópályát, amíg a magyarok meg nem tanulnak közlekedni a sztrádákon. „A szakemberek látták, hogy már a Suzukik sem mennek ki a jobboldali, szélső sávba, és hogy ez másként működik, mint ahogy Európa nagy részén, mert meg kell, hogy mondjam, hogy mi úgy működünk egy kicsit, mint Németország és nem úgy mint Hollandia. Tehát az emberek csak akkor mennek ki a szélső sávba, ha muszáj, pedig ez kötelezettségük lenne” – mondta Orosz Csaba, a BME egyetemi docense.

Hírdetés

Az autósok büszkeségi kérdést csinálnak a belső sáv elfoglalásából – a Hír TV-nek nyilatkozó pszichológus szerint: „Úgy érzi, hogy ő a leggyorsabb, hogy előtte nincsen akadály, ő végig tud száguldani az úton, tehát mindenképpen a sebességmánia az ami okozza ezt. Ha megnézzük a három sávos utakat, akkor azt látjuk, hogy a szélső, külső sáv majdnem hogy üres. a középső és a belső sáv az, ami terhelt ilyen időszakban” – mondta Bilkei Pál.

Az M7-es autópályát felújított részét 2002 őszén adták át, a jobbra tartásra figyelmeztető táblák néhány napja kerültek ki.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »