Elfogta a TEK a volt gárdakapitányt

Elfogta a TEK a volt gárdakapitányt

Illegális bevándorlók Budapestre történő utaztatásával vádolja a Terrorelhárítási Központ Kiss Róbertet, a Magyar Gárda volt főkapitányát. A Röszkénél kedd hajnalban elfogott, majd már szabadlábon védekező Kiss azt állítja, hogy társaival csak be akartak épülni a bevándorlókat segítők közé. 

Kedden hajnalban fogta el a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége Kiss Róbertet, a Magyar Gárda korábbi főkapitányát – adta hírül a Napi Gazdaság. A lap értesülései szerint Röszkénél csaptak le Kissre és egy társára, miután öt szír bevándorlóval állapodtak meg a szállításukról. A volt gárdakapitány egyike volt az első 56 gárdistának, majd a Magyar Gárda vegzálása után létrejövő Új Magyar Gárda és Nemzeti Gárda alapítója és főkapitánya volt. 

Hírdetés

A Napi Gazdaság és az Index is Jobbikhoz közel állónak írja Kiss Róbertet, annak ellenére is, hogy nemrég körbejárta a sajtót, hogy a sértettségéből Jobbik-ellenes mozgalmat szervező Bertha Szilvia szoros kapcsolatot ápol Kissel, akiről elismerte az ATV-nek, hogy „azt a mozgalmat próbálja feléleszteni, amit a Jobbik kidobott az ablakon”. Kiss és a Facebook oldalán is gyakran a Jobbikot becsmérlő Bertha szervezkedése nem éppen Jobbik-közelinek mondható. A párton belül sokan úgy tartják, hogy Bertha finoman szólva is aranyos próbálkozásai mögött Czomba Sándor munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár érdekeltségi körébe tartozó cégcsoport áll, bár ezt hivatalosan mint Bertha, mind Czomba tagadta. Előbbi hangsúlyozta, hogy az államtitkárral „pusztán informális szakmai kapcsolatban van”.

Az illegális bevándorlók Budapestre utazásának megszervezésével gyanúsított Kiss Róbert szabadlábon védekezhet, és a Facebook profilján már kommentálta is a róla megjelent hírt. Ebben azt írja, hogy egy szervezettel, amelyet REND-nek nevez, próbáltak beépülni a liberális táborba, majd kialakítani bizalmi viszonyt a bevándorlókat segítőkkel. Nem derül ki, hogy pontosan mi volt a megfigyelésekkel és beépüléssel a céljuk, ugyanakkor azt tagadja, hogy bevándorlókat utaztatott volna. „Az elfogás ténye tényleg valós amit a portálok leírtak, de azt már elfelejtették közölni, hogy az elfogáskor rajtam kívül az autóban senki nem tartózkodott. A több ezer eurós lefoglalás ténye is hamis állítás. Valóban volt nálam euró, hiszen ezekben a körökben már nem lehet forinttal fizetni” – írja.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »