Fokozódik a gondolatrendőrség Ausztriában: tilosak a Harmadik Birodalomra emlékeztető rendszámok

Fokozódik a gondolatrendőrség Ausztriában: tilosak a Harmadik Birodalomra emlékeztető rendszámok

Fokozódik bizony, s akik ezt teszik, úgy látszik, nem ismerik az emberi természetet. Annak ugyanis, tetszik, nem tetszik, mindig az a gyümölcs kedvesebb, ami tiltott. Márpedig az emberi természet nem ismerésének mindig megvan a maga böjtje. Vagy ha még nincs, meglesz.

Az MTI tegnap közölte: „Betiltották a náci szám- és betűkódokat az osztrák egyedi rendszámokon egy csütörtökön életbe lépett rendelet szerint. A tiltott kombinációk listáját az ausztriai Mauthausen Bizottság állította össze, a szervezet a mauthauseni koncentrációs tábor túlélőinek és áldozatainak emléket állító testület.”
Több mint harminc szám- és betűvariációból álló kombináció szerepel a tiltólistán, ami nem kizárt, hogy további számokkal fog bővülni. Mindenesetre mostantól tilos az olyan számkombináció, mint a 18-as, ami Adolf Hitler monogramjára, vagyis az abc első és nyolcadik betűjére utal, valamint a 88-as, amely a Heil Hitler köszöntésre. De tilos a nemzetiszocialista pártra utaló NSDAP vagy az Adolf Hitler kezdőbetűit tartalmazó AH vagy az SS betűkombináció, valamint a Német Birodalomra vonatkozó 74-es és a Vér és becsületre utaló 28-as szám használata is.

Hírdetés

Indoklásként Alois Stöger közlekedésügyi miniszter közleményben kiemelte: „Szélsőjobboldali gondolatoknak nincsen helyük az osztrák társadalomban.”

Minderről eszembe jutott, hogy az új osztrák rendelkezés azért nem előzmények nélküli. Nálunk ugyanis az 1945 utáni könyvbezúzások alkalmával könnyen malomprésbe került az olyan kiadvány is, aminek ez volt a címe: „Führer durch Budapest”.

Szóval olajozottan működnek osztrák szomszédunknál a kommunista „észjárás” szerinti reflexek, más szavakkal fokozódik a gondolatrendőrség. Aminek jeleként nincsen tudomásunk arról, hogy történetesen szélsőbaloldali szám- és betűkódokat is tiltanának. Szegény Ausztria!


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »