Egy fiú és egy lány fertőződött meg Szegeden

Egy fiú és egy lány fertőződött meg Szegeden

Két szegedi egyetemista, egy fiú és egy lány fertőződött meg tbc-vel, a deszki szanatóriumban kezelik őket. A tüdőgondozó sokakat szűrésre szólított fel, a tbc lappangási ideje hat hónap.

A Szegedi Tudományegyetemre (SZTE) jár az a két hallgató, akinél nemrég tbc-fertőzést állapítottak meg. Mindkettőjüket kórházban ápolják. Az esetről levélben értesítette az egyetem a hallgatókat. Azoknak külön levelet küldtek, akik közvetlen kapcsolatban álltak velük. Az e-mailben azt írjak: szeptember végéig jelentkezzenek szűrővizsgálatra.

Hírdetés

– Megindulnak a megelőző lépések abba az irányba, hogy megelőzzék a tbc-fertőzés továbbterjedését. Ennek a legfontosabb eleme a kontaktszűrés. És ebben nyújtott az SZTE segítséget a Csongrád megyei tüdőgondozó intézet számára. Adatokkal, illetve az értesítési csatornáik felhasználásával. A szakértőink úgy gondolják, hogy ezekkel a megelőző lépésekkel, ismerve a fertőzés természetét, a továbbterjedés esélye gyakorlatilag nulla – fejtette ki Martinek Tamás, a Szegedi Tudományegyetem rektorhelyettese.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »