Ilyenek lesznek a hármas metró felújított kocsijai

Ilyenek lesznek a hármas metró felújított kocsijai

Rábukkant egy orosz honlapon a felismerhetetlenségig felújított metrókocsikra a Napi Gazdaság.

A gyártó Metrowagonmas oldalán talált rá a Napi Gazdaság azokra a metrókocsikra, amelyekhez nagyon hasonlóak fognak közlekedni a hármas metró vonalán. Ez a modell a Budapesten futó utódja a cégnél, a felújítás során ilyenné alakítják a régi metrókocsikat.

A lap egyébként kikérte a 69 milliárd forint értékű rekonstrukció látványtervét a BKV-tól, ám az nem adta oda nekik, mert a szerződés hétfői aláírásáig titkosak. A kívül és belül megújuló kocsikon a kettes metró szerelvényeihez hasonlóan lesz menekülő ajtó, valamint csendesebb és szebb lesz az utastér.

Hírdetés

Ehhez hasonló metrókocsikkal utazhatunk Újpestről Kispestre Fotó: metrowagonmash.ru

Az MNO tovább kutakodott és újabb képekre bukkant egy orosz vasúti kocsikkal foglalkozó, Wikipedia-szerű weblapon, így meg tudjuk mutatni azt is, hogyan fognak festeni belülről a felújításra váró metrókocsik.

Fotó: wiki.nashtransport.ru

A metrótender az észt Skinest Rail is indult, jóval olcsóbb ajánlatot tett az asztalra, mégsem nyert. Emiatt a cég Brüsszelhez fordul, szerintük ugyanis minden ponton előnyösebb volt az ajánlatuk, mint az oroszoké. Csárdi Antal LMP-s fővárosi képviselő szerint orosz érdekek miatt kellett kizárni egyes szereplőket a tenderről és végül az előnytelenebb ajánlatot választani. A felújítás egyébként csúszik, nem készül el a 2017-es vizes világbajnokságig.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »