Titkos kutató jelent meg az MMA-nál

Titkos kutató jelent meg az MMA-nál

Elkezdődött a kutatómunka a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetében, amelynek az előkészítésén második éve dolgoznak. Két napja felvették az első főállású kutatót. A munkatárs nevét nem árulták el.

rKissNelli

Hírdetés

Az indoklás több mint különös: az MMA közlése szerint a kutató nem vezető állásban dolgozik, és mindössze két napja, ezért „nem volna etikus” nyilvánosságra hozni a kilétét. Pedig az ő alkalmazása az első, szoros értelemben vett szakmai lépés a kutatóintézet felépítésében. Az előkészületek nagy részét egyelőre az intézet otthonául szolgáló Hild-villa felújítása tette ki.

A napokban az Origo cikke foglalkozott az intézettel, ezért kerestük mi is a MMA-t, hogy kiderüljön, mire költötték az intézet tavalyi, illetve idei költségvetési támogatását. A tavalyi, 109,4 milliós összegről úgy nyilatkoztak: döntő részben a villa felújítására, ezen belül bontásra és állagmegóvásra költötték. Az idei 174, 4 milliós keretben már 95,3 milliós, személyi juttatásokra fordítható összeg is szerepel. Ezt megbízási díjakra, valamint a tizenhárom munkatárs bérére és járulékaira fordítják, akik közül egyelőre csak három dolgozik az intézetben.

További kutatókat augusztustól vesznek fel. A fennmaradó összeget a felújításra költik, amely már a kivitelezési tervezés fázisában van. Az épület 2016 második felére lehet kész.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »