Magyar lányok futtatóin ütöttek rajta Nógrádban

Magyar lányok futtatóin ütöttek rajta Nógrádban

Több tucat magyar örömlányt futtatott Bécsben a gyanú szerint egy tari férfi és barátnője. A Nógrád megyei zsaruk osztrák kollégáik segítségével felszámolták az illegális prostituáltexportot – írta a Zsaru Magazin.

A Police.hu-n megjelent cikk szerint az osztrák rendőrökkel összehangolt akcióban fogtak el a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának munkatársai egy magyar párt, akik a gyanú szerint szegénysorból származó fiatal nőket örömlányként dolgoztattak az osztrák fővárosban.

Bárnai Balázs alezredes, a megyei főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: már tavaly áprilisban tudtak a bűncselekményről, azonban csak a személyes háló feltérképezése után léptek. „A nyomozás eddigi adatai szerint B. Annamária B. Gyula anyagi támogatásával és aktív közreműködésével váltotta ki a lányok ausztriai munkavállalási engedélyét, együtt béreltek ingatlant és utaztatták Bécsbe a magyar prostituáltakat, majd egy megállapodás alapján elvették a lányok bevételének több mint felét.”

Hírdetés

Hiába tagadnak

A Nógrád megyei nyomozók július 7-én hajnalban Taron, lakásukon épp akkor ütöttek rajta B. Gyulán és társán, amikor hazaértek Bécsből. Délelőtt osztrák kollégáik a Kecskés András százados vezette nyomozócsoporttal közösen tartottak házkutatást három bécsi szexstúdióban, amelyek közül egyet a gyanúsított nő üzemeltetett.

A gyanúsítottak ellen kitartottság bűntettének és prostitúció elősegítése bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Kihallgatásukon mindketten tagadták a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését. Ugyanakkor a két ország különböző helyszínein tartott házkutatások során a nyomozók olyan iratokat – szerződéseket, személyiokmány-másolatokat – foglaltak le, amelyek alátámasztják, hogy a páros több mint egy tucat fiatal nőt állított munkába a bécsi szexpiacon.

A bíróság július 9-én elrendelte B. Gyula és B. Annamária előzetes letartóztatását.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »