És akkor a királyfi beleszeretett a királyfiba… – Velence polgármestere betiltotta a melegszerelemről szóló gyerekkönyveket

Jó-jó, elfogadjuk, hogy van, aki más. De miért kellene ezt népszerűsíteni? Elferdíteni a gyerekek normális családképét már kicsi korban? Ez kinek jó? Mi lesz, ha mindenki más lesz, és nem lesz, aki másokat szül? Velence új, jobboldali polgármestere betiltott az olaszországi általános iskolákban használt gyerekkönyvek közül negyvenkilencet, beleértve olyanokat is, amelyekben azonos nemű szülők szerepelnek. A döntést persze heves tiltakozás övezi.

A tiltólistára jórészt olyan könyvek kerültek, amelyeket Luigi Brugnaro szerint a szerzők a társadalmi nemeket hirdető gender-elmélet jegyében írtak. A velencei iskolákban szeptembertől a tanárok azokat a könyveket sem tehetik a tantervbe, amelyekben gyermekeiket egyedül nevelő vagy elvált szülők szerepelnek, valamint első és második számú szülőként vannak feltüntetve. Ugyanakkor nem kívánatossá váltak a hátrányos helyzetűekről és a baráttá válásról szóló művek is. Az Ernest és Celestine-sorozat egyik darabja is nemkívánatossá vált.

A betiltott gyerekkönyvek között olasz és külföldi szerzők művei egyaránt szerepelnek: például a spanyol gyerekkönyv-író, Mario Ramos olasz nyelvre is lefordított népszerű sorozata, továbbá a szintén kortárs francia írónő, Ophélie Texier gyerekeknek szóló szériája. Mindkettőnek egy farkas a főszereplője.

Hírdetés

A polgármesteri döntés bírálói szerint a modern gyerekirodalom remekművei kerültek indexre. Szülők és tanárok az oktatási miniszter beavatkozását sürgették. Olasz internetes oldalakon pedig szélliberális kezdeményezés indult a 49 tiltott könyv reklámozására és arra, hogy minél szélesebb körben olvassák őket. Elmeroggyantak maratoni felolvasást is szerveznek, 49 napon át olvasnak fel a 49 könyvből.

Luigi Brugnarót harmincévi baloldali vezetés után választották meg Velence új polgármesterévé június közepén. A vállalkozó már a kampány során bejelentette a könyvekkel kapcsolatos tervét, mondván, a szülők, és nem az iskolák dolga a gyerekek „ilyen ügyekkel” kapcsolatos nevelése. Vagyis a többség szerencsére még azért vele ért egyet.

Csak merjenek egyre többen kiállni a klasszikus családmodell mellett, ne hagyja senki, hogy egy hangos kisebbség – csak azért, mert üvölteni megtanult – azt higgye, igaza van és szabadon deformálhatja gyerekeinket. Mert nekik ugye nem lehet, csak a mieinket befolyásolják, hogy legyen kivel buzulniuk. Nem tehet róla, ha valaki más, de ne akarjon másokból is mást csinálni ennek a másságnak az állandó piedesztálra emelésével. Mert arról már igenis tehet.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »