Trappol hazánk felé az ég haragja – percről percre

Trappol hazánk felé az ég haragja – percről percre

A szerdai nap a viharé, a 40 Celsius fokos napi csúcsból mintegy 10 fokot zuhan a hőmérő higanyszála rövid idő leforgása alatt, heves csapadékzóna kíséretében. Kövesse velünk az eseményeket percről percre!

Délutántól estig gyors és heves esőzések tarolják le hazánkat nyugatról keletre, 15 megyében és a fővárosban is harmadfokú figyelmeztetés van érvényben. Lengyelország, Németország és Ausztria már megkapta a magáét. Az Országos Meteorológiai Szolgálat FRISS veszélyjelzése ITT.

11:14Az éjszaka rémisztő hírek érkeztek nyugati és északi irányból. A Severe Weather időjárás-figyelő Facebook-oldal arról tájékoztat, hogy a Lengyelország-Olaszország vonalban 57 ezer villámcsapást regisztráltak szerda éjszaka. Az Időkép.hu beszámolója szerint éjjel fél 2 körül járt a vihar Prágában. Gijs de Reijke képe a Severe Weather Facebook-oldalán. A kép a németországi Wormsban készült. 11:12 16 megyére és a fővárosra harmadfokú figyelmeztetést adtak ki a heves viharok miatt. A meteorológiai szolgálat szerint az országot elérő hidegfrontot akár 90 kilométer per órás széllökések és jégzáporok is kísérhetik. Az ország nagy részén ezenkívül még mindig a legmagasabb figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt.

Hírdetés

A Hír TV összefoglalója: Rendkívüli fordulat jön az időjárásban facebook twitter link http://mno.hu/videok/129588


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »