Utcai harcokra készüljünk? Kemény írás a tekintélyes német lapban

Utcai harcokra készüljünk? Kemény írás a tekintélyes német lapban

Meglehetősen keményen fogalmaz bevándorlás-ügyben Dirk Schümer, a német Die Welt munkatársa. Tényleg polgárháborúhoz vezet az illegális és ellenőrizetlen bevándorlás?

Úgy tűnik, a mai napnak (is) a bevándorlás az egyik fő témája. A tekintélyes német napilap, a Die Welt vitarovatában a lap európai ügyekkel foglalkozó tudósítója Dirk Schümer keményen, a megértő-befogadó európai fősodorral szemben fogalmazza meg állításait.

Szerinte:

  • Az Európa erőd nem negatív kicsengésű szó.
  • Ha tényleg idejön az a sokmillió afrikai és arab, akik Európában jobb életet remélnek, mint elbukott államaikban, akkor nálunk is gyorsan véget ér a belső béke.
  • Határokra van szükség, hogy elkülönítsük a létükben fenyegetett vallási és politikai menekülteket az illegális gazdasági migránsoktól.
  • Amennyiben az afrikai és az arab bevándorlók a városi parkokat sátortáborokká változtatják – ahogy az most Észak-Olaszországban történik –, még a baloldali polgármesterek is hangosan követelni fogják a hermetikusan záró határbiztosítást.
  • Tartani kell attól is, hogy a nem ellenőrzött bevándorlók között iszlám terroristák is beszivároghatnak.
  • Aki nyitott külső határokért „tombol”, rövid időn belül éppen annak ellenkezőjét fogja kapni. Egy menekülttáborokkal teli Európát, féltékenyen őrzött belső határokkal és emberekkel, akiket rendszertelenül deportálnak egyik államból a másikba.
  • Ettől még helyes (bár megkésett), hogy az EU szétosztaná a menekülteket az országok között.
  • Kérdés, miért nem tudják az európai hatóságok úgy lezárni tengeri határaikat, mint Ausztrália.

Hírdetés

A végkövetkeztetés vészjósló: ha Európa nem kontrollálja az illegális bevándorlást, akkor az egész kontinens úgy járhat, mint a „leselejtezett” görög főváros, Athén, ahol a rendőrök szeme láttára vívják éjszakai harcaikat a fasiszta bandák az afrikai drogkereskedőkkel és az arab hajléktalanokkal.

Hogy az írás keltette hullámokat érzékeltessük, csak úgy, web 2.0-ás módra: egy nap alatt több mint 11 ezren osztották meg és már ötszáz felett jár a kommentek száma.

(A cikk teljes fordítása a Spíler blogon jelent meg.)


Forrás:ultrasliberi.hu
Tovább a cikkre »