Jobbik: Ne engedjen a kormány az amerikai nyomásnak

A Jobbik arra kéri a kormányt, hogy ne engedjen az amerikai nyomásnak a NATO brüsszeli miniszteri értekezletén.

Mirkóczki Ádám, az ellenzéki párt szóvivője keddi, budapesti sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a szerdai és csütörtöki tanácskozáson döntés születhet arról, hogy kelet- és közép európai országokba telepítsenek nehézfegyverzeteket és csapatokat. A Jobbik álláspontja szerint nem szabad engedni ennek az atlantista igénynek, mert az veszélyt hoz ránk.

Hírdetés

Értékelése szerint az Egyesült Államok hosszú ideje provokatív lépések sorát teszi, destabilizál, feszültséget kelt egyes térségekben, és „nem túlzás, hogy hidegháborús viszonyokat alakítanak ki”. Erre példaként Oroszországot hozta.

A jobbikos politikus azt is szóvá tette, hogy noha a NATO védelmi szövetség, szerinte amerikai nyomásra hosszú ideje kifejezetten úgy viselkedik, mintha támadó lenne, agresszor képét mutatja.

Oroszország sem Magyarországot, sem a kárpátaljai magyarokat nem fenyegeti – jelentette ki Mirkóczki Ádám, aki utóbbival összefüggésben a kijevi kormány tevékenységét bírálta. Az szerinte mészárszékre küldi a kárpátaljai magyarokat és olyan törvényeket, gazdasági körülményeket teremt, amibe bele fognak pusztulni.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »