100 SZÉP-kártyás forintból 7 megy sült krumplira és kólára

Ha a gyorséttermekben megtiltanák a SZÉP-kártya elfogadásának lehetőségét, az az egész rendszernek rosszat tenne, így hátrányosan hathat a belföldi turizmusra is.

Glattfelder Béla államtitkár a múlt héten beszélt arról, hogy az elfogadók köréből kikerülhetnek a gyorséttermek, mert az eredeti céloknak megfelelően a szálláshelyeknek és a szabadidős tevékenységeknek kellene nagyobb szerepet szánni. Az OTP bankszámla főosztályának igazgatója szerint erős a kapcsolat a belföldi turizmusban megfigyelhető fellendülés és a SZÉP-kártya népszerűségének növekedése között.

Kuhárszki András szerint az 1,2 millió SZÉP-kártya birtokos vélhetően visszalépésként élné meg a tervezett döntést, és tartani lehet attól, hogy végül kevesebben választanák a SZÉP-kártyát, mint béren kívüli juttatást, emiatt csökkenne a belföldi turizmusba áramló költések nagysága.

Hírdetés

Az OTP Bank bankszámla főosztályának igazgatója szerint a SZÉP-kártya vendéglátás alszámlájára feltöltött és onnan elköltött összegek döntően a belföldi turizmust élénkítik, az OTP SZÉP-kártya birtokosok 100 forintból csak hetet költenek el nemzetközi gyorsétterem-láncoknál.

A jelenlegi hazai besorolási rendszer nem különbözteti meg a gyorséttermeket, mint külön gazdasági tevékenységi kört. Ha a javaslat az említett formában válna valóra, akkor nemcsak néhány nemzetközi gyorsétterem-lánc, hanem sok ezer magyar mikro- és családi vállalkozás is súlyosan megszenvedné ennek következményeit a szakember szerint.

Hunhír.info – Privátbankár


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »