Magyarország-Szerbia – percről percre

Magyarország-Szerbia – percről percre

A Szerbia-Magyarország párharccal kezdetét veszi az U20-as labdarúgó-világbajnokság egyenes kieséses szakasza Új-Zélandon, ahol 6 órától csap össze a két európai szomszéd, egy kacifántosan csoportelső és egy vérmes reményekkel érkezett csoportharmadik. Tartsanak velünk!

Bucsy Levente

Cikkünk folyamatosan frissül!

Jó reggelt kívánunk! Fontos nap a mai a magyar labdarúgás-utánpótlás számára, de reméljük, a héten nem a legfontosabb. Reggel 6 órától ugyanis déli szomszédunkkal találkozunk a 20 éven aluliak futball-vb-jének nyolcaddöntőjében.

Ismert – olvasóink előtt biztosan –, Magyarország és a karakán német Bernd Storck tréner csapata az új-zélandi torna csoportküzdelmei során legyőzte Észak-Koreát, majd megcibálta a brazil oroszlán bajszát (1-2), végül kikapott Nigériától, így csusszant tovább az E kvartett harmadik helyéről, a D négyes győztesének tányérjába.

Hírdetés

Szerbia ugyanakkor hozzánk hasonlóan nem volt eddig túlságosan meggyőző, a nyitányon kikapott Uruguaytól, és ha az „uruk” nem kapnak ki később a csoportutolsó Mexikótól, nem lett volna a szerbek számára olyan vidám a körbeverés, és jöhetett volna nekik Brazília vagy Nigéria, amelyekkel szemben ezen a tornán nem biztos, hogy sok csapatnak esélye lesz…

Hogy nekünk mi keresnivalónk lehet Szerbia ellen, az a most következő 90 percben kiderül. Az mindenesetre világos, hogy árgus szemekkel figyeli menedzser és ellenfél is Mervó Bence minden mozdulatát, a torna 4 találatos győri gólkirályjelöltje ráadásul most ott „integet” a torna honlapján is, ahol azt boncolgatják, hogy most akkor balszélső-e, mint a klubjában, avagy a régi korokat idéző klasszikus magyar kilences. A kérdés egyébként teljesen jogos, a centerpozíciót ugyanis a válogatott mellett alig pár hete megjelent Bernd Storck tréner találta ki neki – milyen jól! Ma már – mint a FIFA.com összeállítása Mervóra hivatkozva leírja – Mr. Gól a beceneve, amit a masszőr, egy bizonyos „Miki” ragasztott rá Új-Zélandon. Az írás még megjegyzi, hogy az észak-koreaiaknak lőtt mesterhármassal olyan klubba lépett, amelyben alig van FIFA-eseményen mesterhármast jegyző magyar: ezek pedig Kocsis (1954), Albert (1962) és Kiss László (1982). Rajtuk kívül Mervó példaképe bevallottan Puskás és a brazil Ronaldo.

A csatár Szerbia ellen is szeretné megmutatni, hogy van miért büszkéknek lennünk még a magyar futballistákra. Nézzük, sikerül-e! A győztes a legjobb 4 közé jutásért Kolumbiával vagy az Egyesült Államokkal mérkőzik majd.

Percről percre az MNO-n.

Fotó: wikipedia


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »