Puzsér kontra Hajdú per: nincs megegyezés

Puzsér kontra Hajdú per: nincs megegyezés

Csütörtökön hallgatta meg a Pesti Központi Kerületi Bíróság Puzsér Róbertet az ellene indított nyolc per egyikében. A kritikus azt nyilatkozta: nem ijeszti meg a pereskedés, továbbra is kitart eddigi állásfoglalása mellett.

Több tucat támogató jelent meg csütörtökön Puzsér Róbert meghallgatásán a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Hajdú Péter műsorvezető tavaly szeptemberben jó hírnév megsértéséért perelte be először Puzsér Róbertet, mára összesen nyolc magánvádas büntető és személyiségi jogi polgári pert indított a kritikus ellen. A műsorvezető több millió forint kártérítést kért az alperestől, amitől azt reméli, hogy a kritikus ezentúl más stílusban fogalmazza majd meg gondolatait. „Nem félemlít meg a pereskedés, továbbra is számíthatnak az emberek a kritikusabb hangvételre” – reagálta az MNO-nak Puzsér. Hozzátette: az esete irányadó lehet a jövőben azoknak, akik Hajdú Pétert próbálják kritizálni.

Bocsánatkérés

Puzsér Róbert február 21-én egy cikkében tett közzé nyilvános bocsánatkérést, amelyben a pereskedés befejezését kérelmezte. Feltételként azonban közölte: „Hajdú Péter ígérje meg, hogy soha többé nem szórakoztat fogyatékossággal, betegséggel, halállal, gyásszal” – erősítette meg személyesen korábbi írását. Hajdú Péter ügyvédje, dr. Mester Csaba azonban erre azt nyilatkozta, hogy a bocsánatkérés mögött nincs valódi békülési szándék, ezért nem fogadják el.

Hírdetés

Médiapszichopata

Jogerősen elfogadta a bíróság Puzsér Róbert érvelését, miszerint a média- vagy klinikai pszichopata kifejezések kritikai minősítésnek számítanak. Ez azt jelenti, hogy ezekért nem perelheti őt Hajdú Péter, és a kifejezésekkel kapcsolatos rágalmazási és becsületsértési vádakat előreláthatólag törölni fogják.

Kérdésünkre a kritikus elmondta: jövő pénteken egy másik ügyben, nyitott tárgyalással folytatódik a „háború”, amelyben már ítélethirdetésre is számítanak.

Ismert: Hajdú Péter és Puzsér Róbert évek óta harcban áll egymással, interjúikban, valamint a közösségi oldalaikon többször nyilatkoztak negatívan a másikról.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »