Vlagyimir Putyin: NATO-légió harcol Ukrajna oldalán

Vlagyimir Putyin: NATO-légió harcol Ukrajna oldalán

A NATO-légió fő célja az ukrán hadsereg támogatása, és nem Ukrajna érdekeinek figyelembevétele, ezzel geopolitikai féken akarja a Nyugat Oroszországot tartani, mondta Vlagyimir Putyin orosz elnök.

Gyakran mondják, hogy az ukrán hadsereg, ukránokból áll. Tény, Ukrajnában kik harcolnak? hogy harcol ki? Ez nem a részben hivatalos részben hivatalos  fegyveres erőkre vonatkozik, hanem főleg az úgynevezett nacionalista önkéntes zászlóaljakra, mondta Putyin elnök Szentpéterváron a Pravdának.

Hozzátette: Tény, hogy ez nem egy hadsereg, ez Idegenlégió, ebben az esetben a NATO Idegenlégió, aminek természetesen nem célja Ukrajna nemzeti érdekeit védeni. Ezek a háborús érdekek nem esnek egybe az ukrán nép nemzeti érdekével.

Putyin elnök szavait igazolja a Donyeck repülőterén talált nyugati rádióberendezések, külföldi SIM-kártyák, valamint a NATO fegyverek és katonai egyenruhák. És valóban, az ukrán oldal nem cáfolja Putyin szavait.

Kijevi hatóságok még mindig nem hajlanak a donyecki konfliktus békés rendezésére, mert látszólag belementek a tűzszünetbe, mely alatt katonai erőiket összevonták a térségben, mondta az orosz elnök.

Hírdetés

Sajnos, a hivatalos kijevi hatóságok nem hajlandók követni a békés rendezés útját, nem akarják a problémát megoldani a politikai eszközökkel. A gondok megoldására elsődlegesen a rendvédelmi szerveket használják, a biztonsági szolgálatokat,  a hadsereget, mondta az elnök.

Oroszország első embere megjegyezte, hogy Kijev sajnos, csak egy békés haladékot kért, hogy erejét összeszedje és újrakezdje a hadműveleteket, mely miatt több ezer ember már meghalt.

Ez egy igazi tragédia, tette hozzá.

magyartudat.com

No visits yet


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »