Párizsi vérengzés – A magyaroknak kellett megszervezniük Orbán Viktor közlekedését Párizsban

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője hétfői, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: “a magyar sajtó egy része a párizsi megemlékezésen részt vevő magyar miniszterelnök utazása kapcsán sajnos ismét kisstílű vagdalkozásba fogott – még mielőtt megismerkedtek volna az alapvető tényekkel”.
A francia külügyminisztérium január 10-ei jegyzékében arra kérte az emlékmeneten részt vevő állam- és kormányfőket, hogy önállóan, “saját módon” jussanak el a megadott gyülekező helyszínre, vagyis egyértelművé tette, hogy biztosít protokolljárműveket, így a városi közlekedést is a magyar hatóságoknak kellett megszervezniük – írta Havasi Bertalan.
Vasárnap délután hatalmas felvonulást tartottak Párizsban, hogy a Charlie Hebdo című szatirikus lap elleni véres merénylet áldozataira emlékezzenek és jelképezzék a szabadság, a demokrácia melletti, a terrorizmussal szembeni kiállást.
A francia politikusokon – köztük Francois Hollande francia államfőn – kívül több mint negyven külföldi vezető volt ott a menetben.
(MTI)

Hírdetés


Forrás:szebbjovo.hu
Tovább a cikkre »