Új globális pénzrendszer

December 26-án az Oroszországi Központi Bank (CBR) elindított egy globális alternatívát a dollár alapú SWIFT bankközi fizetési üzenő-rendszerről való leváláshoz, amely hat hónapon belül teljesen készen áll arra, hogy a nemzetek valutái a világ minden tájáról elszakadhassanak a nyugati dollár- rendszertől.

Hírdetés

A SWIFT kulcsrendszerként szolgál és a funkciója az pénzügyi téren, hogy lehetővé teszi a nemzetközi kereskedelemben az eladás-vétel tranzakció során a különböző nemzetek saját pénznemben történő fizetését dollár alapon.
Oroszország és Kína, valamint a partnereik a BRICS koalícióban már a Nyugat (dollár, euró alapú) uralta pénzügyi rendszerek kiváltásán alapuló teljes új rendszeren dolgoznak. A Nyugat uralta pénzügyi rendszerek ellenőrzik jelenleg a szabad pénzáramlást és a kereskedelmet az egész világon.
Az Orosz Központi Bank (CBR) elindított egy új SWIFT-style pénzforgalmi szolgáltatást, amelynek célja a nyugati pénzügyi dominanciától való eltávolodás. A rendszer már működik, és teljes mértékben működőképes, valamint kiterjeszthető lesz a világban hat hónapon belül.


Forrás:emberiseg.hu
Tovább a cikkre »