Trumpék durván belerúgtak Puerto Rico polgáraiba, Jennifer Lopez és Ricky Martin felhördült

Trumpék durván belerúgtak Puerto Rico polgáraiba, Jennifer Lopez és Ricky Martin felhördült

Trumpék durván belerúgtak Puerto Rico polgáraiba, Jennifer Lopez és Ricky Martin felhördült Mészáros Richárd2024. 10. 28., h – 18:00

Váratlan kampánytéma lett az amerikai elnökválasztáson azokból a rasszista kirohanásokból, amelyekkel Puerto Ricó-iakat vették célba vasárnap a republikánus elnökjelölt, Donald Trumpnak a New York-i Madison Square Gardenben tartott politikai nagygyűlésén.

Donald Trump kampánygyűlése a New York-i Madison Square Gardenben a volt elnök szövetségeseinek vulgáris és rasszista kijelentéseivel indult. Tony Hinchcliffe humorista már az elején megadta az alaphangot, amikor azzal viccelődött, a latinó bevándorlók „imádnak gyereket csinálni”, mert „nem húzzák ki időben”, összekötve ezt a bevándorlással, hozzátéve, hogy „az óceán közepén van egy lebegő szemétsziget, úgy hívják, Puerto Rico”. Trump többször emlegette, hogy meg akarja állítani az illegális bevándorlást, a migránsokat „ördögi és vérszomjas bűnözőknek” hívta, és azt ígérte, kitoloncolja őket, ha megnyeri a november 5-i választást. 

„Az első napon elindítom az amerikai történelem legnagyobb deportálási programját. Megmentek minden várost és települést, amit megszálltak és meghódítottak” 

Hírdetés

– mondta. 

A Puerto Ricó-iak amerikai állampolgárok, és bár a szigeten élők nem szavazhatnak az általános választásokon, az USA szárazföldi részére költözött Puerto Ricó-i polgárok milliói igen, és az egyik csatatérállamban, Pennsylvaniában mintegy félmilliós közösségük él. A demokrata Kamala Harris gyorsan lecsapott a témára: Harris Philadelphiában elment egy Puerto Ricó-i étterembe, ahol a szigetre vonatkozó terveiről beszélt, és azt ígérte, hogy elnökként „befektet Puerto Rico jövőjébe”.

Trumpék gyűlöletcunamija miatt egy sor Puerto Rico-i sztár, Benito Antonio Martínez Ocasio, vagyis művésznevén Bad Bunny, Jennifer Lopez és Ricky Martin akadt ki és biztosította támogatásáról a demokrata Kamala Harrist, aki gyorsan kapcsolt, és egy kampányvideóban azt mondta: – Soha nem fogom elfelejteni, hogy Donald Trump mit tett és mit tett meg akkor, amikor Puerto Ricónak egy kompetens, gondoskodó vezetőre lett volna szüksége. Harris ezzel arra célzott, hogy 2017-ben 2975 ember vesztette életét, amikor a Maria névre keresztelt hurrikán lesújtott Puerto Ricóra. Donald Trumpot akkor sokan bírálták, amiérta természeti és emberi katasztrófát nagyjából elintézte azzal, hogy San Juanban néhány tekercs vécépapírt nyomott a tiszteletére összegyűlt tömegben állók kezébe. A Harris-féle kampányvideót Bad Bunny az Instagramon osztotta meg a 45 millió követőjével, a szintén világhírű énekesnő, Jennifer Lopez színésznő a X-oldalára tette ki a maga 44,1 millió követőjének, de az ügyben megszólalt a nemrég Budapesten fellépő Ricky Martin énekes is, aki így kommentálta az egészet a maga 18,6 millió követője előtt az Instagramon: 

„Ez az, amit rólunk gondolnak”. 

(Tlx, 444, Npsz)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »