Alelnököket választott a megyei önkormányzat

Alelnököket választott a megyei önkormányzat

Henning László János és Kondor Ágota személyében megválasztotta alelnökeit Kovászna Megye Tanácsa hétfői, rendkívüli ülésén, ugyanakkor teljessé vált a testület, az eddig hiányzó három tanácstag letette a hivatali esküt. A közgyűlésnek huszonkét RMDSZ-es, három-három szociáldemokrata (PSD) és nemzeti liberális párti (PNL), valamint két Románok Egységéért Szövetség (AUR) párti tagja, Tamás Sándor személyében pedig RMDSZ-es elnöke van.

Második ülésére gyűlt össze az újonnan választott megyei önkormányzat, mely múlt csütörtökön tartotta alakuló ülését. Akkor Tamás Sándor elnök és huszonhét tanácstag tette le az esküt. Ráduly István kormánymegbízott rendeletben állapította meg, hogy törvényesen alakult meg a tanács – ismertette az elnök.

Ezúttal Nagy Antónia és Tókos Szilárd RMDSZ-es, valamint Radu Lucian Bularca liberális tanácstag tette le az esküt, így teljessé vált a közgyűlés. Majd megalakultak a képviselőcsoportok. Az RMDSZ frakcióvezetője Henning László, a liberálisoké Jănel Leaua, a szociáldemokratáké Iosif Colțea. Az AUR színeiben csak ketten jutottak be a testületbe, így létszámuk nem elégséges csoportalakításhoz, ám úgy tűnik, szószólójuk Gică Agrigoroaie, aki korábban a Nagy-Románia Párt színeiben már volt megyei tanácstag.

Hírdetés

Az eddigi hat helyett ezúttal a tanácstagokból négy összevont szakbizottság alakult, mindeniknek megválasztották elnökét s titkárát. A jogi, városrendezési, helyi közigazgatási bizottság elnöke Cseh Csaba, titkára Gábor Balázs. A gazdasági, költségvetési és vidékfejlesztési bizottság elnöke Iosif Colțea, titkára Ambrus József. A kulturális, egészségügyi és külkapcsolati bizottság elnöke Jakab István Barna, titkára Szász István Endre. A tanügyi, ifjúsági és sport bizottság elnöke Kiss Imre, titkára Gabriela Mike.

Titkos szavazással egyöntetűen megválasztották a testület alelnökeit. Henning László János folytatja a munkát, újonnan választották Kondor Ágotát, mindketten az RMDSZ színeiben jutottak mandátumhoz.

Módosították a megyei urbanisztikai bizottság összetételét, abba a megyei önkormányzat küldöttjeként Kovács Ödön megyemenedzsert választották, helyettese Henning László alelnök.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »