Danko: Ha Saková nem nyújt segítséget az energiaárakkal kapcsolatban, ugyanarra a sorsra fog jutni, mint Dolinková

Danko: Ha Saková nem nyújt segítséget az energiaárakkal kapcsolatban, ugyanarra a sorsra fog jutni, mint Dolinková

Danko: Ha Saková nem nyújt segítséget az energiaárakkal kapcsolatban, ugyanarra a sorsra fog jutni, mint Dolinková Kulcsár Péter2024. 10. 27., v – 14:57

Az SNS elnöke felhívást intézett Denisa Saková (Hlas) gazdasági miniszterhez, amire válaszul a Hlas felszólította Andrej Dankót, hogy hagyjon fel a folyamatos támadásokkal.

A Markíza vasárnapi műsorában Andrej Danko a Fico-kabinet kormányzásának elmúlt egy éve kapcsán elmondta, véleménye szerint Szlovákiában sokkal nyugodtabb az élet, mint korábban. „Ez annak köszönhető, hogy az emberek nem látják folyamatosan a rendőrfőkapitány sajtótájékoztatóit arról, hogy éppen ki ellen zajlik célzott nyomozás” – tette hozzá.

Hírdetés

Vitapartnere, az ellenzéki PS elnöke, Michal Šimečka nem értett egyet az SNS vezetőjével. „Azok jártak jól, akik alapesetben pár évvel ezelőtt börtönre vagy perre számíthattak volna. A miniszterek szintén jól jártak, hiszen megduplázták a fizetésüket. Az átlagemberek viszont nem, nekik minden drágább lett” – jegyezte meg.

A műsorban szó esett az egészségügy és a gazdaság helyzetéről is. Danko arra a kérdésre, hogy Robert Fico kabinetje bevezet-e valamiféle segítségnyújtási intézkedést az energiaárak emelkedésével összefüggésben, azt válaszolta, elutasítja az úgynevezett „helikopterpénzt”, helyette Denisa Saková gazdasági miniszternek kellene rendet tennie.

„Amennyiben januárig Saková nem nyújt célzott segítséget a lakosság számára az energiaárakkal kapcsolatban, ugyanarra a sorsra fog jutni, mind Dolinková” – figyelmeztetett Danko.

Az adás után a Hlas elnöke, Matúš Šutaj Eštok belügyminiszter Facebookon üzent Dankónak. Azt írta, az SNS elnöke jobban tenné, ha végre a saját problémáinak megoldására összpontosítana, nem pedig a Hlas minisztereit ekézné, akik szerinte „becsületesen végzik a munkájukat, és kézzel fogható eredményeket tettek le az asztalra”.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »