Rémálomszerű, ami ezzel a horgásszal történt – videó

Rémálomszerű, ami ezzel a horgásszal történt – videó

Személyi sérülés vélhetően nem történt.

A hashtagek alapján vélhetően Ukrajnában készült az alábbi a felvétel, amelyen egy óriási mennydörgés kíséretében csak annyit lehet látni, hogy a villám belecsap a parton üldögélő pecások egyikének az ernyőjébe – szúrta ki a videót a Pecaverzum.

A szakportál azt írta, hogy nem véletlen, hogy mindegyik karbont is tartalmazó horgászbotra ráragasztanak egy matricát, miszerint viharban tilos használni. A szénszál ugyanis kiváló vezetője az elektromosságnak.

De ugyanígy, egy nagy méretű esőernyő alatt sem biztonságos pecázni – idézi a sokszinuvidek.24.hu.

„Viharos időben, villámcsapás esetén a karbon horgászbot, illetve ugyanígy a magas esőernyő, mint egy hosszú, elektromos vezető, vonzhatja a villámokat.”

Hírdetés

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=476&href=https://www.facebook.com/reel/554916306895919/&show_text=false&width=267&t=0

Hogy történt-e személyi sérülés, nem tudni – vélhetően nem, mert a videón látszik, hogy a horgász felül a villámcsapás után – okulásnak viszont tökéletes a felvétel:

viharban ne pecázzunk!

A villám leggyakrabban a legmagasabb pontot keresi a környezetében, és egy hosszú, karbonszálas horgászbot vagy egy magas esőernyő kiemelkedhet a környezetből, különösen vízparton, ahol kevés egyéb magas tárgy található.

Mivel a víz is vezető, a villámcsapás kockázata még nagyobb a part közelében.

A Pecaverzum azt tanácsolja, hogy vihar esetén mindenképp érdemes abbahagyni a horgászatot, és biztonságos helyre kell vonulni, távol minden elektromosságot vezető tárgytól, beleértve a horgászfelszerelést és természetesen az esőernyőt is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »