Drónnal szúrták ki a szörnyű állapotban lévő férfit

Drónnal szúrták ki a szörnyű állapotban lévő férfit

Összehangolt csapatmunkával találták és mentették meg egy kétségbeesett férfi életét a borsodi rendőrök.

Bejelentés érkezett kedd kora délután a rendőrségre, hogy egy Tiszaújváros melletti településen élő férfi az autójával együtt eltűnt az otthonából és egy levelet hagyott hátra, amelyben leírta, hogy véget akar vetni az életének – számolt be a police.hu.

A rendőrök azonnal megkezdték a keresést és a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjának ügyeletese egy korábbi telefonhívás alapján be is határolt egy területet, amerre a férfi járhatott. Ezen információ birtokában a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka Oszlár külterületén megtalálta az eltűnt személy autóját.

Hírdetés

Ekkor a kutatás vezetője erre a területre irányította a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság szolgálatban lévő, mozgósítható állományát, továbbá a kutyás és a drónos egységet is értesítették. Az Emődi Autópálya Alosztály állományába tartozó és drónt kezelő rendőrök rövid idő elteltével

a drón kameráján keresztül egy napraforgó táblában felfedezték a keresett férfit, aki a földön hevert.

A rendőrök ezután néhány percen belül az eszméletlen férfihoz értek, aki a karján ejtett sérülések miatt sok vért vesztett, így az egyik police medic (elsősegély-nyújtó) képzésben részesült és szintén az Autópálya Alosztályon szolgálatot teljesítő járőr elszorította a vérző kart, illetve nyomókötést tett a sebekre, miközben betakarták a kihűlés megelőzése miatt.

A Tevékenységirányítási Központ ezzel párhuzamosan értesítette a mentőszolgálatot, akik a helyszínre érkezve tovább folytatták a sérült ellátását, majd stabil egészségi állapotban kórházba szállították.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »