Ismét szólt az „Auf Wiedersehen”, a DAC odahaza kapott ki a kassaiaktól

Ismét szólt az „Auf Wiedersehen”, a DAC odahaza kapott ki a kassaiaktól

Ismét szólt az „Auf Wiedersehen”, a DAC odahaza kapott ki a kassaiaktól Lencsés Zoltán2024. 10. 26., szo – 19:01

A DAC labdarúgócsapata hazai pályán 3:1-re kikapott a kassaiaktól a Niké Liga szombat esti mérkőzésén.

A dunaszerdahelyiek három nyeretlen bajnoki és egy hétközi, Vágsellyén kiszenvedett kupagyőzelem után fogadták a kassaiakat a MOL Arénában. A DAC-szurkolók az elmúlt hetekben inkább Xisco Munoz vezetőedző távozásában reménykedtek, ehelyett csütörtökön Martin Škrtel váratlan felmondását kapták „ajándékba”.

Minden idők egyik, ha nem leggyengébb névsorolvasási show-ja és leghalkabb Nélküled-éneklése után az újságírói szektorban központi téma volt a kezdés előtt, hogy a Világi-éra legalacsonyabb nézőszámát regisztrálhatjuk-e. Arra jutottunk, hogy ha a koronavírus-járvány időszakát nem számítjuk, akkor igen…

Az elmúlt hetekben állandó jelenség volt a MOL Arénában a fújolás, és erre a kassaiak ellen sem sokat kellett várni: a 6. percben az ex-DAC-os Niarkhosz indított akciót, Faško szépen elhúzott a bal szélen, visszagurított labdáját pedig Gallovič lőtte senkitől sem zavartatva a hálóba. Két perccel később Faško tornáztatta meg Popovicsot, de erre a dunaszerdahelyi B-középnek még szurkolás volt a válasza…

A 11. percben viszont már távozásra szólították fel Xisco Munozt az Auf Wiedersehen rigmussal és az induló repülőgép nemzetközi jelével. A spanyol tréner a szemöldökét felvonva ült le helyére a közjáték után.

A DAC-szurkolók 0:1-es hátrányban nem éppen meddő, helyzetek nélküli mezőnyfölényt képzeltek el válaszul, de kedvenceik nagyon sokáig képtelenek voltak többre. Sőt, az első félórát Gallovič második gólja zárta, aki éles szögből lepte meg Popovicsot – lövése legalábbis elsőre és a visszajátszások alapján is védhetőnek tűnt.

Dalolgatás („Azok a boldog szép napok, ég veled”), az ellenfél passzainak éljenzése és gúnyos ujjongás, ha a DAC-védőknek sikerült felszabadítania – úgy tűnt, nemcsak Munoz vesztette el a közönséget, hanem a játékosok is.

Már a dobszóban sem maradt élet, de a hazaiakban még pislákolt a tűz, akik közvetlenül a szünet előtt Magda kezezése után tizenegyest rúghattak, Trusa pedig higgadtan szépített – 1:2.

Hírdetés

A második félidőben támadólag léptek fel a hazaiak, de gól a túloldalon született – Fabiš beadását Niarkhosz készítette le Miljanicsnak, aki közelről a hálóba bólintott. Csakhogy az akció során Niarkhosz miliméteres lesen állt, így a többperces VAR-vizsgálat végén érvénytelenítették a találatot.

A dunaszerdahelyiek aktívabbak voltak, mint az első félidő során bármikor, de helyzeteik nem igazán kecsegtettek góllal. A 66. percben, Vitális szabadrúgása után többen is csak centikkel maradtak le a labdáról. A 72. percben drámából is kijutott a MOL Aréna közönségének: a korábban fejsérülést szenvedett, ezért már fejpántban játszó Yapi ugyanis összeesett, a gyors orvosi beavatkozás után pedig hordágyon hagyta el a pályát.

A DAC folytatta az egykapuzást a fáradó vendégek ellen, de visszatérő ismerősként a görcsösség minden támadásukat hátráltatta. Trusának viszont csak a szerencse hiányzott, hogy Gruszkowski beadását közelről a hálóba vágja….

A hajrában is mentek előre a sárga-kékek, de egy kassai szabadrúgás után eldőlt a meccs sorssa: Faško lövését Popovics a lehető legrosszabb helyre, Gorosito elé ütötte, akinek csak be kellett passzolnia a labdát a kapuba, 1:3.

Immár négy mérkőzés óta tart a DAC nyeretlensége a bajnokságban. A legfontosabb kérdés momentán az, hogy Xisco Munoz meddig húzza a kispadon…

Gólszerzők: Trusa (45+1., 11-esből), ill. Gallovič (6., 28.), Gorosito (90+3.)

Játékvezető: Smolák, 4047 néző

Sárga lap: Vitális, Bajo, Ortiz, Brunetti, ill. Šípoš

DAC: Popovics–Kacsaraba, Ortiz, Brunetti–Yapi (77. Gruszkowski), Herc (68. Ramadan), Bajo, Vitális, Mendez (46. Andzouana)–Trusa, Bassey (57. Almási)

FC KOŠICE: Šípoš–Kružliak, Krivák, Jakubko (46. Gorosito)–Fabiš, Gallovič, Zsigmund, Magda (80. Sabolčík)–Faško (90+4. Varga)–Miljanics (77. Jones), Niarkhosz (77. Castelo Santos)

DAC–FC Košice 1:3 (1:2)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »