Tovább tart a debreceni átok

Tovább tart a debreceni átok

A Fehérvár FC a szlovén Nejc Gradisar duplájával magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a mérkőzést tíz emberrel befejező Debreceni VSC ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában.

A vidéki fellegvárak alsóházi rangadójára mindkét együttes négy vereséggel érkezett. Ennek megfelelően az első negyedórát az óvatos futball jellemezte. Az első említésre méltó helyzet a Vidi előtt adódott, a második – félóra elteltével – a Debrecen előtt. A Fehérvár jóval többet támadott és a hetedik szögletéből megszerezte a vezetést. Rákapcsoltak a vendégek, de a szünetig hátralévő időben helyzetig sem jutottak.

Hírdetés

Fordulás után két kihagyott fehérvári ziccer következett, majd Nejc Gradisar második találatával megduplázta előnyét a hazai gárda. A Debrecen hitehagyottan és elképzelés nélkül ment előre, míg a fellazuló vendégvédelemmel szemben a Fehérvárnak további lehetőségei adódtak. A hajrában Batik Bence második sárga lapja után tíz főre fogyatkozott a hajdúsági együttes, így a Vidi könnyedén húzta be a három bajnoki pontot.

A székesfehérváriak győzelmükkel ideiglenesen feljöttek a tabella 7. helyére, míg a sorozatban ötödik bajnoki mérkőzésüket elvesztő debreceniek továbbra is a 11. helyen állnak.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »