Polgármesterekkel találkozott Ternyák Csaba egri érsek

Polgármesterekkel találkozott Ternyák Csaba egri érsek

Évek óta hagyomány, hogy az egri érsek a személyes kapcsolatok ápolása érdekében találkozóra hívja azon települések polgármestereit, ahol az Egri Főegyházmegye fenntartásában működik oktatási intézmény. Ezúttal a Pátriárka Étterem falai között gyűltek össze a közéleti vezetők – olvasható az Egri Főegyházmegye október 25-i híradásában.

A főpásztor elmondta, azért tartja fontosnak a találkozót, mert tudja, hogy a polgármesterek és a plébánosok törekednek az együttműködésre, a jó kapcsolatra, hiszen ugyanazt a közösséget szolgálják, s összefogással sok mindent tudnak tenni a település javára.

A találkozón bemutatkoztak az első ciklusukat kezdő településvezetők, köztük Tóth-Szántai József, Miskolc polgármestere, aki elmondta, hogy személyes tapasztalata is van az egyházi nevelésről gyermeke révén, s rendkívül fontosnak tartja az együttműködést, a közösség építését.

Hevesen több mint egy évtized tapasztalata alapján tudják értékelni a közös munkát a Szent Gellért Katolikus Általános Iskolával. Sveicer Sándor polgármester elmondta, hogy a helyi kulturális életben is jelen van az intézmény, melynek a továbbtanulási mutatói is jók.

Hírdetés

A találkozó a köszöntők után kötetlen beszélgetéssel, szeretetvendégséggel folytatódott.

Szöveg: Bérczessy András

Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: Federics Róbert/Szent István Televízió

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »