Övék a tender: Mészáros Lőrinc és Orbán Áron cégei őrizhetik az ügyészség irodáit

Övék a tender: Mészáros Lőrinc és Orbán Áron cégei őrizhetik az ügyészség irodáit

Három éven át Mészáros Lőrinc és Orbán Áron érdekeltségébe tartozó cégek őrzik a Központi Nyomozó Főügyészség hat épületét, a megbízás értéke pedig nettó 1,1 milliárd forint – írja az Átlátszó.

Nevezetesen a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft. és a Bank Biztonság Bizalom Zrt. nyerte a milliárdos közbeszerzést. A két fővárosi és négy vidéki irodaépület élőerős őrzés-védelmi és egyéb feladatainak ellátására kiírt tenderen még két cég indult, de őket kizárták.

A befutó két cég közül előbbi a felcsúti multimilliárdoshoz, Mészáros Lőrinchez köthető, míg az utóbbi céges kapcsolati hálójában a kormányfő testvére, Orbán Áron is felbukkan.

Hírdetés

Az ügyészségi épületeket évek óta a Mészároshoz köthető kft. őrizte, a mellé becsatlakozó cég egyik tulajdonosa az a Multi Shoot Zrt., melynek Orbán Áron az ügyvezetője.

(Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök, Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter és Mészáros Lőrinc Fidesz-KDNP-s felcsúti polgármesterként mangalicatelep avatásán a Fejér megyei Alcsútdobozon 2014. november 18-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »