Zsebbe kell nyúlnia a gödi akkumulátorgyárnak

Zsebbe kell nyúlnia a gödi akkumulátorgyárnak

Megszavazta a közgyűlés, hogy jövő évtől kétszer annyi helyi adót kelljen fizetniük.

Megszavazta a Pest Vármegyei Közgyűlés, hogy 1 százalékról 2 százalékra emeljék a Samsung gödi akkumulátorgyárának iparűzésiadó-terhelését – jelentette be Facebook-oldalán Cseresznyés Csilla, a Momentum vármegyei képviselője. A döntés nyomán a közgyűlést vezető Szabó István elnök feladata lesz, hogy kidolgozza a pontos javaslatot, amivel duplájára emelik a Samsungra vonatkozó adókulcsot.

Magyarországon minden cégnek kell iparűzési adót fizetni, de annak mértékéről az önkormányzat dönt, a Samsung gödi gyárát azonban a kormány 2020-ban elvette az akkor ellenzéki vezetésű Gödtől, és az azóta a Pest Vármegyei Közgyűléshez tartozik – írja a Telex.

Hírdetés

Az akkor még fideszes abszolút többséggel működő vármegyei közgyűlés 2020-ban csökkentette a Samsung adókulcsát a korábbi 2 százalékról 1 százalékra, a döntést az ellenzéki momentumosok ellenezték. Az idei önkormányzati választáson azonban a Fidesz elvesztette az abszolút többségét a közgyűlésben.

Most a Momentum javasolta, hogy emeljék egy százalékról két százalékra a Samsung iparűzési adóját, amit a közgyűlés a tájékoztatásuk szerint 23 igen, 1 nem és 19 tartózkodás mellett fogadott el.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »