Újra kispadot kaphat a Premier League-ben a Chelsea korábbi edzője

Újra kispadot kaphat a Premier League-ben a Chelsea korábbi edzője

A 49 esztendős angol szakembernek másfél éve nincs csapata, most azonban egy podcastműsorban arról beszélt, szeretne újra dolgozni.

Csaknem másfél éve, 2023 áprilisában menesztették a Chelsea labdarúgócsapatától Graham Pottert, azóta pedig nem kapott újabb feladatot más klubnál. A 49 esztendős szakember a Planet Premier League című podcastműsorban most azt mondta, készen áll a visszatérésre – írja a sport365.hu.

„Csodálatos időszakon mentem keresztül, 12-13 évig non-stop a futballnak éltem. Az elmúlt hónapokban viszont volt egy kis időm a családomra, mérlegelhettem, mi történt a múltban, és elgondolkozhattam, milyen lesz a következő időszak. Sokat áldoztam az életemből a munkára, de megérte, hiszen a svéd negyedosztályból eljuthattam a Bajnokok Ligája negyeddöntőjéig a csapataimmal” – fogalmazott az Östersund, a Swansea City, a Brighton és a Chelsea korábbi edzője.

Graham Pottert még a tavasszal a Manchester United egyik edzőjelöltjeként emlegették, végül azonban maradt Erik ten Hag az angol rekordbajnoknál, nemrég pedig az angol válogatott szövetségi kapitányi pozíciójával hozták szóba, ám utóbbi állást Thomas Tuchel kapta meg.

Hírdetés

Potter azt mondta, teljesen feltöltődött az elmúlt másfél évben, és áll az újabb kihívások elébe. Sajtóhírek szerint

a Southampton lehet a következő állomáshelye, mivel nagyon inog a kispad Russell Martin alatt,

és a skót tréner nyilatkozatai alapján úgy tűnik, az öltözőt is kezdi elveszíteni. Kérdés, hogy Dragan Solak tulajdonos kitart-e a feljutást kiharcoló menedzser mellett, vagy újra megkezdődik egy Potter-éra az angol élvonalban.

A Southampton egyetlen pontot szerzett nyolc forduló alatt a Premier League jelenlegi szezonjában, már 18 gólt kapott, és az utolsó előtti helyen áll a tabellán.

A Chelsea Graham Potter irányításával hét hónap alatt 31 tétmérkőzésen 12-szer győzött, 8 döntetlent játszott és 11-szer kapott ki.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »