Decemberben ismét Budapest-en gyűlnek össze a klímaszakértők

Decemberben ismét Budapest-en gyűlnek össze a klímaszakértők

Share 0 Post 0 Share Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az esemény fókuszában a fenntartható átalakulás és a zöld átmenet legfontosabb kérdései állnak. A rendezvényen vezető klímaszakértőktől kaphatunk első kézből információt az ágazat jövőjét meghatározó trendekről és kihívásokról. A Budapest Climate Summit évről évre az energiatermelés, a szabályozás, az innováció és a vállalati fenntarthatóság legjelentősebb szereplőit hozza össze, lehetőséget biztosítva a különböző szektorok közötti párbeszédre és együttműködésre. Az idei konferenciát Áder János, volt köztársasági elnök nyitja meg. Az idei esemény főbb témái között szerepel az energia szektor jövője, amely kulcsfontosságú kérdés, hiszen az energiamix átalakulása, a megújulók növekvő szerepe, a dekarbonizáció, valamint az ellátásbiztonság és a megfizethetőség kihívásai mind meghatározzák a szektor fejlődését. A kérdést olyan szakértők fogják megvilágítani, mint Ürge-Vorsatz Diána, az ENSZ Éghajlatváltozási Kormányközi Testületének (IPCC) alelnöke, Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária Zrt. vezérigazgató-helyettese, Ságvári Pál, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnökhelyettese és Steiner Attila, energia- és klímapolitikáért felelős államtitkár.

Az energiaszektor átalakulását szemléltetve több ígéretes technológia is bemutatásra kerül. A nukleáris energia, ezen belül a kis moduláris reaktorok (SMR-ek) rugalmasságukkal és költséghatékonyságukkal jelentős szerepet kaphatnak az energiatermelésben. A Budapest Climate Summit-on olyan szakértők vitatják meg a nukleáris energia lehetséges szerepét az ellátásbiztonság megteremtésében mint Kiss Csaba, az MVM vezérigazgató-helyettese és termelési igazgatója, Alexis Honner, a Rolls-Royce SMR üzletfejlesztési vezetője, valamint Kádár Beatrix Andrea, az Országos Atomenergia Hivatal elnöke. Ezentúl a konferencián bemutatásra kerül a biogáz és biometán, amelyek szintén alternatív megoldások lehetnek a fenntarthatóbb és tisztább energiaellátásban.

A fenntarthatóság pénzügyi vonzata sem maradhat ki a diskurzusból. A szigorodó szabályozások mellett a fenntartható pénzügyi megoldások és befektetési döntések, valamint az ESG megfelelés is előtérbe kerülnek. A zöld befektetésekről Miklós Rozália, az MSCI ügyvezető igazgatója, Laurent Maurin, az Európai Beruházási Bank közgazdaságtani vezetője, Pletser Tamás, az Erste Befektetési Zrt. elemzője és Hámori Réka, a Bankszövetség vezető közgazdásza fog beszélgetni.

Hírdetés

A Budapest Climate Summit-on szó lesz még a start-upok szerepéről a zöld gazdasági átállásban. A konferencián bemutatkozó vállalatoktól megtudhatjuk, hogy az új technológiák és üzleti modellek hogyan segíthetik elő a megújuló energiaforrások terjedését, és miként válhatnak ezek a cégek a fenntartható fejlődés kulcsszereplőivé.

A Budapest Climate Summit 2024 alkalmat biztosít arra, hogy a fenntarthatóság iránt elkötelezett döntéshozók, innovátorok és vállalati vezetők közösen keressék a zöld átmenet leghatékonyabb útjait. Ne hagyja ki ezt a kivételes lehetőséget, hogy első kézből értesüljön a legfontosabb fejleményekről és trendekről!

További információ és regisztráció a konferencia weboldalán!

Share 0 Post 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »