Regionális szinten találkoztak a gyógyszerészek és a gyógyszerész laboránsok

Regionális szinten találkoztak a gyógyszerészek és a gyógyszerész laboránsok

2024. október 22-én ismét találkoztak a gyógyszerészek és a gyógyszerész laboránsok az AGEL komáromi kórház gyógyszertárának területén. A központi témát a gyógyszerészet területéről származó újdonságok képezték.

Mgr. Danka Cziborová, a Helyi Gyógyszerész Kamara elnöke a362/2021-es, a gyógyszerekről és gyógyászati ​​segédeszközökről szóló törvény módosításával foglalkozott, részletesen ismertette a gyógyszerek, gyógyászati ​​segédeszközök és diétás élelmiszerek felírási feltételeinek módosítását. Ismertette továbbá a gyógyszertárakban zajló védőoltás beadásának feltételeit, valamint az 139/1998-es, a kábító és pszichotróp anyagokról szóló törvénymódosítás változásait.

PharmDr. Tomáš Szabó elmagyarázta, hogy a gyártó és a nagykereskedelmi forgalmazó szemszögéből melyek a Szlovák Köztársaságban a gyógyszerek elérhetetlenségének leggyakoribb okai, mivel ez a jelenség nagyon aktuális. A gyógyszerek elérhetetlenségének oka több tényezőtől és számos körülménytől függ.

PharmDr. Komjáthy Hajnalka PhD., a komáromi AGEL kórház főgyógyszerészének előadása a poligyógyszerészetre összpontosított, amely jelenleg jelentős kihívást jelent a közegészségügy számára. Nemcsak a globális népesség öregedési folyamatával, hanem a hatékony, biztonságos és eredményes gyógyszeres terápia biztosításával is szorosan összefügg.

Hírdetés

A kollégák a végén részt vettek a FAGRON workshopján, és innovatív eljárásokat próbálhattak ki az egyedileg elkészített gyógyszerek gyógyszertári elkészítésében.

„Nagyon örülök, hogy folytattuk hagyományunkat, és hogy ismét ilyen nagy számban találkozhattunk a kórházi gyógyszertár területén. Köszönjük mindenkinek, aki időt talált és eljött hozzánk. Ugyanakkor bízom benne, hogy a jövő évben más kollégákat is sikerül megszólítanunk, hogy igénybe vegyék ezt az oktatási formát”

– mondta a komáromi AGEL kórház főgyógyszerésze, PharmDr. Komjáthy Hajnalka, PhD.

Körkép.sk/AGEL, sajtóhír


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »