Veszélyes bébiételekre figyelmeztetnek a higiénikusok

Veszélyes bébiételekre figyelmeztetnek a higiénikusok

A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala (ÚVZ) óva int egy cseh gyártótól származó veszélyes bébiételektől. Ez a 200 g-os Hello XXL-es bébidesszertet és a 190 g-os Hello gyümölcspürés tasakot érinti különféle ízekben. A higiénikusok megnövekedett növényvédőszermaradék-tartalmat találtak a termékekben.

A figyelmeztetés a 200 g-os kiszerelésű Hello XXL bébidesszerte vonatkozik almás, kajszibarackos és őszibarackos ízesítéssel 2026. februári minőségmegőrzési dátummal. Ugyanígy a 190 g-os Hello gyümölcspürés tasakokra almás, kajszibarackos és őszibarackos ízesítéssel 2026. februári, illetve márciusi minőségmegőrzési dátummal.

Hírdetés

 „A felsorolt ​​élelmiszerek csecsemők és három éven aluli kisgyermekek számára nem biztonságosak” – figyelmeztettek a higiénikusok. Azt tanácsolják a fogyasztóknak, hogy ne fogyasszák a felsorolt ​​élelmiszereket.

A gyümölcspürés tasak esetében felhívták a figyelmet arra, hogy a szlovákiai forgalmazó tájékoztatása szerint az élelmiszert lakossági élelmiszerként hozták forgalomba. Ez 3 éves kortól gyermekekre és felnőttekre vonatkozik, akik megfelelnek az élelmiszerekben található növényvédőszer-maradék tartalmára vonatkozó összes határértéknek. Ebben az esetben az ÚVZ vizsgálja az élelmiszerek meghatározásának és címkézésének helyességét.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »