Népszerű fájdalomcsillapítót hívtak vissza a forgalomból

Népszerű fájdalomcsillapítót hívtak vissza a forgalomból

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) gyártási hibára hivatkozva hívja vissza az egészségügyi szolgáltatóktól az érintett gyógyszert.

Elrendelte az NNGYK az Algoflex izom+ízület 300 milligramm retard kemény kapszula (30x, OGYI-T-7101/02) GV006 gyártási számú tételének forgalmazásfelfüggesztését és visszahívását – írja az Index.

A fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő készítményt lázcsillapító hatása miatt is alkalmazzák, valamint akut izom- és ízületi fájdalmak esetén is.

Hírdetés

A hatóság indoklása szerint október 21-én az Opella Healthcare Commercial Kft. jelezte, hogy a készítmény gyártási hibában lehet érintett, így a termék nem minden esetben felel meg a specifikációnak, minőségi hibák fordulhatnak elő.

Az NNGYK kedden elrendelte az érintett gyógyszer egészségügyi szolgáltatóktól, valamint betegektől való visszahívását. A szóban forgó tételeket a gyógyszertárakban kicserélik.

A gyógyszer forgalomból való kivonásának, visszagyűjtésének és kicserélésének a költségei a forgalomba hozatali engedély jogosultját terhelik – írja a lap a határozat alapján.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »