Újra megnyitják a párizsi Notre-Dame-székesegyházat, de a turistáknak ezúttal belépődíjat kell fizetniük

Újra megnyitják a párizsi Notre-Dame-székesegyházat, de a turistáknak ezúttal belépődíjat kell fizetniük

Rachida Dati francia kulturális miniszter belépődíj bevezetését javasolja a párizsi Notre-Dame-székesegyház látogatására. A katedrálist öt évvel a tűzvész után decemberben nyitják meg. A belépődíj beszedésének célja a nemzeti vallási örökség megőrzését szolgáló forrásgyűjtés.

Dati szerint a Notre-Dame 5 eurós belépődíjával évi 75 millió eurót gyűjtenének össze a düledező, romos franciaországi vallási épületek helyreállítására.

 „A látogatók Európa-szerte fizetnek azért, hogy bejussanak a legfigyelemreméltóbb vallási helyekre. A Notre Dame-székesegyházba belépő látogatóktól fejenként beszedett 5 eurónak köszönhetően Franciaország-szerte megmenthetnénk a templomokat”

Hírdetés

– mondta Dati a Le Figaronak adott interjújában.

Az X közösségi platformon a miniszter pontosította, hogy azoknak, akik misén vagy más vallási istentiszteleten vesznek részt, nem kellene belépőt fizetniük.

Franciaországban körülbelül 42 000 katolikus templom van, amelyek közül sok rossz állapotban van. Szakértők becslése szerint kéthetente egy vallási épület vész el az országban elhanyagolás, tűz vagy vandalizmus miatt.

SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »