A kormány teljesítetlen ígéreteire hívja fel a figyelmet a PS új kampánya

A kormány teljesítetlen ígéreteire hívja fel a figyelmet a PS új kampánya Mészáros Richárd2024. 10. 24., cs – 12:21

Az egy éve hatalmon levő kormány teljesítetlen ígéreteire hívja fel a figyelmet a Progresszív Szlovákia (PS) új kampánya. Michal Šimečka pártelnök csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, óriásplakátokon, kampányújságban, kisvideókkal és a közösségi hálón mutatnak rá a teljesítetlen ígéretekre és a kormány kudarcaira.

Hírdetés

„Robert Fico kormánya tönkreteszi az emberek életét, konszolidációs intézkedései miatt elszabadulnak az árak, a kormány politikai káoszt és bizonytalanságot okozott, nőtt a bűnözés, fokozódott a nyilvános gyűlölködés” – mondta Šimečka, és hozzáfűzte, csupán ezt tudja eredményként felmutatni a Fico-kabinet.

A PS emlékeztet, hogy a kormány nyugalomteremtést ígért, a káosz megszüntetéséről beszélt, ehelyett napi szinten vannak konfliktusok a kormánypárti politikusok között. „Fogadkoztak, hogy olcsóbb lesz az élelmiszer, megfékezik a drágulást, ehelyett adókat emelnek. Autópályát ígértek Kassáig, de 13 évnyi kormányzásuk után sem készült el. Nem teljesítik az ígéreteiket, képtelenek a kormányzásra, csak a frusztráció és a bosszúvágy hajtotta őket” – hangsúlyozta. Hozzátette, a konszolidációs intézkedések mindenkit sújtanak, de leginkább az egyébként is nehéz helyzetben levőket.

A PS elnöke leszögezte, céljuk Robert Fico (Smer) legyőzése a következő választáson, és egy jó kormány felállítása. Kampányukkal a kormánypárti választókhoz is el akarnak jutni, azokban a régiókban is, ahol a legtöbb szavazatot kapták a jelenlegi koalíciós pártok. Terveik szerint az újság évente több alkalommal fog megjelenni.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »